CHP’nin iktidar olması için merkeze çekilmesi fikrini savunanları biliyoruz. CHP’de Kürt yurttaşların tamamına “Dağdaki adamın adamı” muamelesi yapanlar da var.

CHP Lider partisi değil, fikir içerikli diyenler de partinin doğasını oluşturuyor.

En temel ortak özelliği olan Atatürk ve ilkelerine de olumsuz atıfta bulunup, sosyalist duruş iddiasını sürdüren ve CHP içinde olanlar var.

O kadar uzayabilir ki bu liste?

Ama CHP’de, özellikle de bizim yaşadığımız kent İzmir’de üyeler, delegeler ve üstte görev alanlar içerisinden bir kavim daha oluştu.

“Yandaş Medyacı CHP’liler”…

İlçe Başkanı’nın ayağını mı kaydıracaksın. Ver bir medya kuruluşuna ses kaydını, kafası kopsun ilçe başkanının…

Belediye Başkanlığı koltuğunda gözün mü var. O belediyede başkanın yaptığı çok masum bir içeriğin kaydını, ne olup bittiğini yandaş medyaya haber yapması için aktar, ortalık karışsın.

Bornova Belediyesi’nde benzer bir durum yaşandı. Ardından Belediye Başkanı içerikleri farklılaştırılmış mesajı şüphelendiği bir iki kişiye gönderdi ve içeriklerin yandaş medyaya gönderenin kim olduğunu anladı.

Mustafa İduğ’un sosyal deneyinden çıkan sonuç facia görünümlü. Belediye koridorlarına düşen bu sosyal deneyden elde edilen isim Ankara’lara kadar uzanacak bir tartışmayı getirebilir.

Yandaş Medyacı CHP’liler şimdilik 5-6 ilçede var gibi görünüyor. Bu seçimlere gidene kadar hangi noktalara ulaşır bilemem.

CHP içerisinde eskilerin deyimiyle faziletli, ferasetli siyaset yapma durumu bu günlerde çok tartışılır hale gelmiş.

Bir kişiyi koltuğundan etmek için olmadık dedikodular ve suç uydurmaya varan alttan oymalar yapılıyor.

Ben bu şekilsiz siyaseti geçtiğimiz dönemlerde Buca’da örneklerini yaşamıştım.

Melih Gökçek’in televizyonunu İzmir’e kadar davet edenler oldu. Partilerinin altını oydular. Yeter ki bir kişiye zarar versinler diye.. Öyle ağır bir bedel ödediler ki; bir daha siyasete dönmeyecek biçimde yok oldular.

Yandan medyacılar anladığınız gibi bu günlerde yoğun mesai ile iş başında.

Takip ediyoruz. Ama CHP’nin özellikle İl Yönetiminin bazı ilçelerde olan bitenle çok dikkatli biçimde ilgilenmesi gerekiyor. Yoksa usulü ile siyaset yapmayan partililerinden onlar da zarar görebilir.