Başlığa baktığınızda zihinlerinizde neler oluştuğunu merak ediyorum.  Yıllarımı verdiğim basın mesleğinde değişik dönemlerde bazı kalemlerin kötü kullanıldığına tanıklık ettim.

Mevcut iktidar sürecinin belirli bir döneminden sonra ise  basın mesleğinin içinde “adam öldürtmeye azmettirecek kadar” varabilen tetikçilikler türedi.  

Bu sürecin başka önemli bir yanı da “Basının Amiral Gemisi” sayılan gazetelerin ne denli utanç verici yayınlar yaptığını görmemiz oldu. İzmir’de de basının parmakla gösterilen bir gazetesi de “Yandaş ve Candaş” olunca; her istediğini yapabileceğini düşünen gazeteciler de türedi.

Ne yazık ki; hukuk sisteminin de basın gibi çökertilmesi, tetikçi gazetecilerin artmasına sebep oldu.

İftira atmak kolay

Biz başlığımıza geri dönelim. Karşıyaka CHP İlçe Başkanı M. Serdar Koç’un açıklamalarını hafta sonunda okumuşsunuzdur. Bir gazetede; İlçe Başkanı Serdar Koç’un birileriyle konuşurken, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yerine Dr. Taha Okan’ı söylediğini kaleme almış bir gazeteci.

İlçe Başkanı M. Serdar Koç; Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın Meclis üyeliğini de yapan, herkes tarafından tanınan saygın bir iş insanı. CHP içerisinde de hem nazik kişiliği ve herkes ile kurduğu iletişim nedeniyle çok sevilen bir siyasetçi.

Kimsenin arkasından iş çevirecek bir yapısı da yok. Nasıl bu kadar emin biçimde bu ifadeleri yazdığımı merak edenlere “Sayın Koç’u uzun süredir tanıdığımı” belirterek yanıt vereyim.

Peki Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı yerinden edip, o koltuğa oturacak denilen Dr. Taha Okan ne diyor.

Bu habere yalan diyen Okan, bunu yazanların kurduğu tuzağa düşmeyeceklerini belirtiyor. Taha Okan tıp doktorudur ama siyaseti sever. Ancak, o bölgenin yakından tanıdığı bir isim olan Okan; belediye başkanlığa gidecek yolun bu kadar kolay olmayacağını da görebilecek yetenektedir.

Peki; Yandaş medyanın bu tuzağını kim yaptırmış olabilir.  Bu türlü hamlelerin arkasında ne yazık ki; genelde aynı partiden bazı kimseler çıkıyor.

Örneğin en ahlaksız girişim CHP Konak ilçe başkanlığında yapıldı. İki yıl bekletilen ses kaydı ile İlçe Başkanı’nı düşürdüler.

Bazı ilçelerde yönetimler istifa ettirilerek başkanlar düşürüldü.

Karşıyaka’da İlçe Başkanı Serdar Koç ile Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı da kavga ettirip seyretmek isteyenler olabilir.

Bu anladığım kadarıyla çok mümkün olmadığı için bu tür tuzaklarla “Acaba başarabilir miyiz” diyenler var.

Ben İlçe Başkanı Serdar Koç’a yaptığı açıklamasının ötesinde duygularını sordum. İlçe Başkanlığı’ndaki tek amacının görev süresi sonunda ‘’Tertemiz bir şekilde bir başka partilisine devretmek olduğunu” söyledi..

Bilimi ve aklı halkını esas alan bir kişiden bundan başka bir davranış beklemek ancak kasaba kurnazı siyasetçilerin ve onlara yataklık yapan gazetecilerin işi olabilir…