Nisan... Korona hala bizimle... Mücadele etmeye devam ediyoruz. Ama vaka sayıları bir önceki günden daha fazla çıkıyor. Her gün yeni rekor. Kurallara uyalım. Maske, mesafe, hijyen. Aşılar faydasını gösterecek ve kurtulacağız. Sıra gazetecilere geldi ama basın kartı olanlara... Sektörde maalesef herkesin basın kartı yok. Sıramızı bekliyoruz. Unutulmamışızdır sanırım...

Çocukların ayı... 
Nisan benim için özel bir ay... İki oğlum Tunca ve Arda bu ay doğdu. Çok sevdiğim Merih'im, Poyraz'ım, teyzem, komşu kızı ve bir çok dostum dünyaya "Merhaba" dedi... Koçlar çevirmiş dört yanımı. Hepsine mutlu yıllar diliyorum. İlk evliliğim ve nişan, söz olayları da Nisan ayına rastlar. Zaten "Nişan Nisan ayında yapılır." derler. Nisan ayrıca çocuklara armağandır.

Büyük Usta'ya saygıyla, Biriciğim'e ... 
Odalarda ışıksızım, seni sensiz yaşıyorum, içimde bir umut yok vuslata dair. Hep karanlık yeter artık. Bir aydınlık yol, kar beyazı mutluluk bekliyorum. Canım sıkılıyor ellerinle, gözlerinle olmayınca... Akşam oldu penceremde, bir küçük pencere, ışık bana, yağmur yağıyor... Bir sokak kedisi benim gibi yapayalnız. Gurbette akşam çok zor. Gün bitiyor seni düşünmek bitmiyor Gülüm... 365 gün 4 mevsim hala sen. Ne yapayım? Sarı saçlarından sen suçlusun. Sarı Şekerim... Ezberledim beklemeyi sayende. Bir ara bir sor Allah aşkına, yandı mı bu postaneler? Öyle mutluydum ki İstanbul'da, gönlümün birincisi, Üsküdar'ın incisi iki hece ismin dudaklarımda... Kiraz dudakların, kirazı çok severim bilirsin. Masum küçücük bir öpücük kimseden saklamaya gerek yok! Özledim hem de çok özledim. Bir gün sona erer bu kötü günler biliyorum. Yağmurlarda seninle ıslanmak istiyorum. Sen deli ben senden deli. Aklımdan neler geçiyor? Ah çılgınım ah! Tükendim tükendim artık, ezberledim beklemeyi, uyutmuyor bu yaşananlar akşam olunca... Geceler katran karası geceler. Beni anlamadın ya ona yanıyorum. Gel yine küçüldü saatler, seni çekiyor canım yine... Söylememem lazım biliyorum ama söylüyorum seni seviyorum. Seni sevmenin tadını çıkarıyorum. Her şeyden çok... Allahım neydi günahım? Hain, zalim! Beni bu sevdan, canımdan edecek olsun yapabilirim senin için ölebilirim. Hayat bitince, bu elmanın yarısı olmayacak. Nasıl ayrılacağız seninle? Hayatta vazgeçmem senden büyük aşkım, gözleri mavilim, Nar tanem, Biriciğim, Mor Menekşem, Gönlümün Birincisi, Şampiyon, Hülyam, Gülüm, Canım... Kölen oldum ben. Hayaller gerçekle karışırken, güzelliğin bebeğim beni sarhoş ediyor. Gözlerim gözlerinde, ellerin ellerimde... Yoksa, unutuldum mu ben? Devamı var bitmedi aşkımız... 

Büyük Usta Kayahan 03 Nisan 2015'de aramızdan ayrılmıştı. Bu hayatın bir sınav olduğunu, ölümün vuslata ermek anlamına geldiğini söylerdi. Allah rahmet eylesin. Her zaman kalbimizdesin... 
 
Beş dostum var mı? 
Psikolog Robin Dunbar'ın araştırmasına göre, hayatta başarılı ve mutlu olmanız için gereken dost sayısı 5... Öyle ki bu beş kişi her an sana böbreğini verebilecek kişiler olmalıymış. Hayatımı kurtaracak 5 kişi var mı? Yorumlara bakarız. Ölümünüzde yıkılacak 12 seven, doğum gününüzü kutlayacak 50 iyi arkadaş, düğünlerde buluşacağınız 150 ahbabınız varsa sırtınız yere gelmez.

Rocky Efsanesi... 
Rocky Balboa, beyaz perdede 8 kez canlandırıldı. İstanbul'da kan kardeşim Hakan ve Muratla efsane olan ilk beş bölümü hem sinemada hem de evde vhs videoda seyretmiştik. Sonraki bölümle biraz zorlama şeklindeydi (Gençler vhs ve betamax video olayını pek bilmez. Bizim için videocudan kaset kiralamak bir keyifti. Sonra vcd, dvd çıktı.) Şimdi de sihirli pencere için dizi oluyor. Sylvester Stallone senoryoyu yazmaya başlamış. Her sezonu 10 bölüm olacak. Umarım uzun sürer. Bekliyoruz. 

Önemli Misafir... 
Cuma günü Cihan Ünübol, Semra İğtaç ve ben önemli bir misafirin yanındaydık. AK Parti İzmir Milletvekili, Son Başbakan, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım İzmir'deydi. Yeni göreviyle, ilk ziyaretini şehrimize yaptı. Yoğun bir programı vardı. İzmir'e kazandırdığı iki üniversiteden biri olan Bakırçay Üniversitesi günün ilk durağıydı. (Demokrasi Üniversitesi biraz kıskanmıştır. Programda yoktu.) İzmir Valimiz Yavuz Selim Kösger ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Berktaş karşıladı. Üniversite hakkında bilgiler aldı. İkinci durak, iki ay önce AK belediyecilikle tanışan, Menemen... Menemenlilerin coşkulu tezahüratları ile belediyeye giren Başkan Yıldırım, kısa bir konuşma yapıyor. Her zaman olduğu gibi sakin, sıcak ve esprili... İzmir'i özlediği gözlerinden okunuyor. Kaymakçı halkı yine yanında... Onlarla kucaklaşmak istiyor ama ah şu Korona belası gitmemişti ki... Konuşma sonunda başkanın odasında biraz soluk alınıyor. (Menemen'in Reisi Aydın Pehlivan, Son Başbakan'ı ağırlamanın gururuyla Son Mühür'e önemli açıklamalarda bulundu. Haber sayfalarımızda ve ekranımızda kaçırmayın.) Başkan Yıldırım, Cuma namazını Katip Çelebi Üniversitesi'nde kıldı. Öğle yemeği sırasında Rektör Prof Dr Saffet Köse üniversite hakkında bilgi verdi. Dördüncü durak Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Katmerciler Fabrikası, üretim tesisini gezip, her zaman sanayicinin yanında olduğunu belirtti. Son durak Balçova Kaya Termal Otel, Anadolu Aslanları'nın genel kurulu... Onun için hazırlanan kısa filmi izlerken, kimi zaman kahkahalar attı, kimi zaman gözleri doldu. Kürsüye çıktı ve daha yapacak çok işimiz var mesajı verdi. İzmir'i çok seviyor, seçim bekleyenlere de "Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin seçimlerin zamanında yapılması için getirdiklerini belirterek, "2023'e kadar seçim yok." dedi. Bir İzmir Milletvekili olarak daha sık aramızda olmasını bekliyoruz. 

İzmir Teşkilatı memnun... 
AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım'a, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İl Yöneticileri eşlik etti. Tüm kurmayların yüzü gülüyordu. Olumlu tepkiler almış, yeni hedefler belirlenmişti.

Kameraman Dağ... 
Biliyorsunuz Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Ar-ge Başkanlığından, Tanıtım ve Medya Başkanlığına geçti. Her zaman basınla sıcak diyalog kuran Dağ, bu kez kameramanlardan, kameranın inceliklerini öğrendi. Kahkaha dolu dakikalar görülmeye değerdi. 

Karışık Sebze Çorbası... 
Anlatacak çok şey var ama editörüm uzun yazma diye kızıyor. İnsanın idolü editörü olunca, en kahraman o oluyor. Hürol Dağdelen... Yıllarca Yeni Asır’da yazılarını keyifle okuduğum ustanın bana yön vermesinin mutluluğunu yaşıyorum. Hocam izin verirse başlıklarla sebze çorbası yapalım... 

Yıldız savaşları başladı. Hayır ABD'nin Reagan zamanında hayal ettiği değil. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki şampiyonluk sayılarını belirleyen yıldız savaşları bu... 

Masumiyet dizisinde Hülya Avşar anne rolünde, kullanılan filtre eleştirilmiş. Oysa unutmamak lazım her anne bir 'melek' Avşar, rol gerçekçi olsun diye öyle istemiştir. 

Sabahattin Ali, gideli 73 yıl oldu. Faili flu... 

Yeter artık yeter! 
Sezen... 17 yaşında... 17 kez bıçaklanarak, karnında 5 aylık çocukla sevdiği adam tarafından öldürülüyor. İzmir'de, burnumuzun dibinde.
Sezen, Ceyda, Zeynep isimler değişiyor son!Kadına şiddet ve kadın cinayetleri bir şekilde sonlandırılmalı... 

CHP ve İYİ Parti "İstanbul Sözleşmesi kaldırılamaz" diyor. AK Parti ve MHP "İstanbul sözleşmesi aile değerlerimize ters, daha iyi bir yasa çıkaracağız." diyor ama kadınlar ölüyor. Bu ülkede kadın olmak zor, kadın ölmek kolay... Artık yeter... Anneler, babalar çocuklarımıza kadın ve erkeğin eşit olduğunu, kıskanmamayı, özgürlüğü öğretmeli... Bir sabah, çoşkulu bir baba kızıma şunu giydiririm. Yok İzmirli böyle giyinir, Mardin'de şort giyilmez dememeli. Kadın özgürdür nerede ne yapacağını bilir. Tıpkı erkekler gibi. 

Bizden... 
Ailemize yeni katılanlar ve ayrılanlar oldu. Biz hedefimize doğru yol almaya devam ediyoruz.  Burası Türkiye'nin en iyi medya kuruluşu olacak. Adımızdan belli SON MÜHÜR, Ötesi yok!  

Radyo Ege'de Sabahattin Ali anısına, Ferhat Göçer söylüyor. Aldırma Gönül..
"Başın öne eğilmesin
Aldırma gönül aldırma
Ağladığın duyulmasın." 

Haftaya görüşebilmek umuduyla, daima gülümseyin...