SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/Dört gün sürecek olan Bilişim Hukuku Çalıştayı’nın iki gününü geride bıraktıklarını açıklayan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, son iki gününün eğitim ağırlıklı geçeceğini duyurdu. 1971’de kurulan TBD’nin, o dönemden hukukun bilişimle harmanlanacağını düşünerek bu etkinlikleri yaptığını vurgulayan Başkan Aktepe, “E-İmza, KVKK, e-Devlet projelerinde aktif olarak yer aldık. 2002’de yaptığımız bilişim şuralarında yarattığımız en büyük sütun hukuk oldu. Yeni toplum düzeninde, bilişim yasalarıyla yönetilme arzusuna sahibiz” şeklinde konuştu.

Teknolojik gelişmelerin, hukuksal mücadeleleri de birlikte getirmesinin altını çizen Başkan Aktepe, “Bilişim anlamında yasal düzenleme gerekiyor. Yoksa, sosyal medyada gördüğümüz gibi bir kaos ortaya çıkıyor. Bizim temel arzumuz bu. Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanımız da çalıştayımızın misafiriydi. Çok güzel açıklamalarda bulundu” ifadelerini kullandı.

“Siber güvenlik önemli konu”

Geçtiğimiz süreçte, uzaktan eğitim ve e-ticaret alanlarına birden atılmamıza rağmen, hızla adapte olduğumuzu belirten Başkan Aktepe, “Bölgesel problemler yaşasak da hızlı bir adaptasyon yaşadık. Kötücül tarafları da oldu, zorbalıklar, siber saldırılar gibi. Siber saldırılarda yüzde 300’e varan artış görülüyor. TBD olarak etkinlikler yapıyoruz. Devletin alması gereken önlemler hakkında çalışıyoruz. Esnaflar, kobiler herkesin farkındalık içinde olması gerekiyor. Her gün veri artışı söz konusu” sözlerini aktardı.

“Kurulduğumuzda, Türkiye’de 60 bilgisayar vardı”

Bu sene 50’nci yaşlarını kutladıklarını vurgulayan Başkan Aktepe, o günlerde bilişim konularıyla kalkınmada ön ayak olmayı hedeflediklerini ve bunda başarılı olduklarını söyledi. Başkan Aktepe, “Dolu dolu elli yıl. E-Devlet konusunda en önemli çalışmaları yürüten TBD, Teknoparklar’ın kurulmasının öncüsü TBD. Sloganımız ‘Teknoloji üreten Türkiye’ ise bunlara önem vermeliyiz. Türkiye potansiyeli olan bir ülke. Potansiyelimizi, niteliğimizi biraz yükseltirsek, en kısa zamanda dengeyi sağlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim