Hem Galaxy S9 hem de S9+ şu anda One UI 2.5 tabanlı Android 10 kullanıyor, bu sürüm açısından oldukça eski olsa da, Samsung her iki cihaz için de güvenlik güncellemeleri yayınladığından güvenlik açısından oldukça güncel diyebiliriz.

Şirket kısa süre önce bazı yeni cihazlarına yazılım desteğini sektör lideri 5 yıla çıkardı, ancak ne yazık ki Galaxy S9 serisi bundan faydalanamayacak.

Galaxy S9

Neyse ki, ikilinin oldukça aktif bir özel ROM geliştirme sahnesi var, bu nedenle eski yazılım sizi rahatsız ediyorsa ve daha yeni bir cihaza geçmek istemiyorsanız, o zaman Android 12 tabanlı bir ROM yüklemek cihazları yenilemelidir.

Neredeyse tüm Galaxy S serisi amiral gemisi telefonlarında olduğu gibi, S9 serisi de biri Snapdragon 845 ve diğeri Exynos 9810 ile olmak üzere iki bölgesel varyantla geliyor. İlki ABD, Latin Amerika ve Çin ile sınırlıyken, geri ABD, Latin Amerika ve Çin ile sınırlı, diğer ülkeler ise sonradan alıyor.

Samsung Galaxy S9, 5,8 inçlik kavisli bir ekrana sahipken S9+, daha yüksek çözünürlüğe sahip 6,2 inçlik daha büyük bir panel kullanıyor. Kameralar açısından, S9 tek bir 12MP arka kamera ile gelirken S9+, 12MP birincil ve 12MP telefoto birimlerinden oluşan bir çift kamera kurulumu ile birlikte gelir.

Editör: TE Bilişim