Blue Origin’den yapılan açıklamada,18 yaşındaki Oliver Daemen’in tarihin en genç astronotu olacağı duyuruldu. Hollandalı fizik öğrencisi Daemon, Jeff Bezos ile birlikte, 20 Temmuz’da Batı Teksas’tan fırlatılacak olan New Shepard adlı roketle düzenlenen uzay uçuşuna katılacak.

28 MİLYON DOLAR VEREN TALİHLİ UÇUŞA KATILMAYACAK

Bununla birlikte, Deamon’un yolculuğa katılacağı haberi, 28 milyon dolarlık kazanan teklif sahibinin uçuşa katılamayacağını açıklamasının ardından geldi. 

Hollandalı özel sermaye şirketi Somerset Capital Partners'ın kurucusu ve CEO'su olan finansör Joes Daemen, açık artırmaya çıkan uçuşun bileti için en yüksek ikinci teklifi vermişti. Ancak yolculuğa kendisinin yerine oğlunun katılmasını tercih etti. 

"ÇOK HEYECANLIYIM"

Deamon sosyal medyada paylaştığı bir videoda, "Uzaya gideceğim için çok heyecanlıyım. Hayatım boyunca bunun hayalini kurdum ve 18 yaşında olduğum için gelmiş geçmiş en genç astronot olacağım. Sıfır yerçekimini deneyimleyeceğim için çok heyecanlıyım” diye konuştu.

Oliver'ın geçen yıl liseden mezun olduğu ve İspanya'daki özel pilot lisansı için çalışmaya devam etmeden önce bir yıl ara verdiğini belitildi. Eylül ayında Utrecht Üniversitesi'nde fizik ve inovasyon yönetimi alanında eğitimine başlayacak.

EN YAŞLI ASTRONOTA DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Diğer taraftan, Blue Origin’in insanlı uçuşu en genç astronotun yanı sıra en yaşlı astronata ev sahipliği yapacak. 82 yaşındaki ABD'li kadın pilot Wally Funk, uzay aracına onur konuğu olarak davet edildi.

Editör: TE Bilişim