Tesla CEO’su Elon Musk, şirket çalışanlarına belirli aralıklarla e-postalar göndererek çalışanların motivasyonlarını arttırmayı amaçlarken şirketin işleyişi hakkında uyarılar yapmaktan da geri kalmıyor. Musk’ın geçtiğimiz günlerde çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ortaya çıktı. Musk’ın çalışanlarına e-posta yolu ile gönderdiği iletilerin yazışmaları geçen günlerde ortaya çıkmıştı. Musk’ın mesajları ile Tesla çalışanlarının motivasyonlarını artırmak için çeşitli esnekliklere gittiği anlaşılmıştı.

Musk, çalışanların fabrikadaki üretim esnasında, bir kulağın güvenlik nedeniyle açık bırakılacak şekilde müzik dinlemesine izin verdiği e-posta oldukça ilgi toplamıştı.  Tesla CEO’su bu kez, çalışanlarını üretim hızıyla ilgili uyardı.

“ACELE ETMEYİN”

Tesla CEO’sunun 26 Kasım tarihinde gönderdiği e-posta’ya göre Musk, fabrika çalışanlarının yıl sonuna değin teslimatları tamamen yetiştirmek için acele etmesini istemiyor. Çalışanların sırf teslimatları yetiştirmek için üretim maliyetlerini çok fazla artırdığını belirten Musk, bunun yerine maliyetlerin minimize edilmesini istedi.

CNBC tarafından yayınlanan yazışmalarda Musk, geçtiğimiz ay içerisinde dünya çapında tam 241 bin araç teslimatı gerçekleştiren Tesla çalışanlarına mesaj gönderdi. Sadece 3 ayda bu teslimatı sağlamayı başaran Tesla, 2020 yılının tamamında 500 bin’e yakın araç teslim etmeyi başarmıştı.

İşte Musk’ın çalışanlarına gönderdiği e-posta:

Sizlere birkaç hafta önce gönderdiğim e-postada da söylediğim gibi, bu çeyrekte odak noktamız araçların 4. çeyreğe yetişmesi için daha fazla mesai harcamak yerine üretim masraflarımızı en aza indirmek olmalı.

Tarihte de sürekli olduğu gibi teslimatları üst seviyeye çıkarmak için çeyrek sonuna kadar deli gibi koşturuyoruz ancak bir sonraki çeyrekte teslimatlarımız büyük ölçüde düşüyor. Özetle, önümüzdeki 6 ay için daha fazla araç teslim etmiş olmayacağız. Aksine, daha fazla para harcamış ve teslimatları tekrardan yetiştirmek için son 2 haftada tekrardan gereksiz bir telaş içerisine girmiş olacağız.

Avrupa ve Teksas’ta henüz yüksek hacimli üretime geçemediğimiz için Aralık ayının son birkaç haftasında oldukça yoğun bir teslimat dalgası olacak. Doğru ilke şu olmalı: Sanki halka açık bir şirket değilmişiz ve çeyrek sonu diye bir kavram yokmuş gibi olabilecek en verimli şekilde çalışmak…

Teşekkürler.

Elon Musk

Editör: TE Bilişim