Çin Hükümeti'nin krito para birimlerine ve kripto para madenciliğine başlattığı müdahaleler, oyuncular için sevindirici haber oldu. Son birkaç gün içerisinde, ekran kartları fiyatlarında oldukça bir düşüş yaşandı. Bu durum en çok, yeni nesil ekran kartları fiyatlarının 3 kat kadar düştüğü Sichuan eyaletinde açıkça göz önüne seriliyor.

Kripto para madencileri, piyasaya sürülen ekran kartlarında yaşanan kıtlığın ve fahiş fiyat artışının nedenlerinden biri olarak hedef gösteriliyor. İddiaya göre her dört ekran kartından biri madencilik çiftliklerinde kullanılıyor. Ayn zamanda Çin, kripto para birimi üretiminin ana merkezlerinden biriydi.

Ülkede kripto para birimine karşı süren savaş hızla devam ediyor ve daha iddialı biçime geliyor. Maden çiftliklerinin birçoğu halihazırda durduruldu ve kaynakların harcadığı enerjinin yasadışı kullanımı irdeleniyor. Madencilik çiftliklerinin sahipleri ise sistemleri durdurmaya ve ekipmanlarını ABD'ye göndermeye devam ediyor.

Fiyatlarda düşüşün küresel bir etki yaratacağı düşünülüyor

Ülkedeki kripto para birimi yasaklarının sıradan tüketiciler için yararlı olduğu söylenebilir. Yerel haberlere göre, Sichuan eyaletinde ekran kartları fiyatları neredeyse 3 kat düşüş yaşadı. Bu bölge, madencilik için en kârlı bölgelerden biriydi ve bu zamana kadar birçok maden çiftliği burada çalışma gösteriyordu. Diğer bölgelerde de fiyatlarda düşüş yaşandı, ancak bu kadar şiddetli bir düşüşün zamana yayılacağı düşünülüyor.

Örnek verilirse, Sichuan'daki Asus RTX 3060 ekran kartının ortalama satış fiyatı, Mayıs ayında 2000 dolardan daha yüksek olmasına karşın şu anda yaklaşık 730 dolar civarında seyrediyor. Nvidia Quadro P1000 gibi profesyonel ekran kartlarının da fiyatında düşüşler yaşandı, 465 ila 376 dolar seviyesine geriledi.. Bu gelişmeler, başta dünyanın dört bir yanındaki oyunseverler olmak üzere çoğu bilgisayar kullanıcısı için için yüz güldürecek bir haber olarak adlandırılabilir.

Editör: TE Bilişim