Bilindiği üzere Battlefield serisinin en yeni oyunu Battlefield 2042, hem oyunculardan hem de profesyonel inceleme sitelerinden aldığı notlarla henüz bekleneni veremedi. Serinin Battlefield’ın son 10 yılında piyasaya çıkan ana oyunlarının en düşük satış rakamlarına ve puan ortalamasına sahip olması sonrası kolları sıvayan DICE Games, oyuncuların beklentilerini karşılamaya çalışıyor.

Battlefield 2042 için yeni bir skor tabelası geliyor

Bugün itibarıyla Battlefield 2042’ye gelen küçük XP düzenleme güncellemesi sonrasında oyuna dair gelecek yeni ve daha büyük güncellemenin de detayları paylaşıldı. Yapımcı DICE, resmi Twitter sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada, bir süredir oyunun 3.3 yaması üzerinde çalışıldığını ve oyuna gelecek olan bu ilk büyük güncellemenin Şubat ayının ortalarında oyuncularla buluşacağı açıklandı.

Battlefield 2042, kişisel performansa odaklanan ve şerit ilerlemesini ve genellikle bir puan tablosuna ait olmayan diğer istatistikleri takip eden radikal bir tasarımla piyasaya sürülmüştü. Ancak bu tabloda ne takımın geri kalanının detaylı bir biçimde neler yaptığı ne de içinde bulunduğunuz sunucunun ne durumda olduğuna dair hiçbir şey göstermiyordu. Bu tür oyunlar için gayet standart olan bu tür bilgilerin paylaşılmaması oyuncuların tepkisini çekmişti.

Battlefield 2042 yapımcısı DICE, bugün itibarıyla oyun için tasarlanan yeni skor tabelasını paylaşsa da oyunculardan pek de olumlu geri dönüşler alamadı.

Sosyal medyada yorum yapan Battlefield oyuncuları, yeni tasarımın eski oyunlara yeterince benzemediğinden ve takımların neler yaptığının -bir kez daha- belirgin bir biçimde gösterilmemesinden şikayetçi. Buna karşın DICE, bu yeniliğin henüz bir başlangıç olduğunu ve oyunculardan gelen geri dönüşlerle geliştirilmeye devam edeceğini söyledi.  (ShiftDelete.Net)

Editör: TE Bilişim