Şirket, e-postada “30 gün içinde inceleme için bir güncelleme göndererek bu uygulamayı yeni kullanıcıların keşfetmesi ve App Store’dan indirmesi için hazır tutabilirsiniz” diye bildiriyor. “30 gün içinde herhangi bir güncelleme gönderilmezse uygulama satıştan kaldırılacak.” Şirket, güncel olmayan uygulamaları App Store’dan kaldıracak olsa da, önceden indirilen uygulamalar kullanıcıların cihazlarında kalacak. Protopop Games geliştiricisi Robert Kabwe gibi bir dizi uygulama üreticisi, değişiklikle ilgili endişelerini dile getirdi. Kabwe, Twitter’da Apple’ın tam işlevli oyunu Motivoto’yu Mart 2019’dan beri güncellenmediği için kaldırmakla tehdit ettiğini söylüyor.

App Store

Bu arada, FlickType Apple Watch klavyesinin geliştiricisi Kosta Eleftheriou, şirketin uygulamasının iki yıldır güncellenmediği için görme engelliler için özel olarak yapılmış bir sürümünü kaldırdığını söylüyor. Eleftheriou’nun tweet’inde belirttiği gibi, bir zamanlar süper popüler olan Pocket God uygulaması, son güncellemesini 2015’te almasına rağmen hala App Store’da bulunuyor. Geliştirici

Aapple’ın App Store İyileştirmeleri sayfasında şirket şöyle yazıyor: “Artık amaçlandığı gibi çalışmayan, mevcut inceleme yönergelerine uymayan veya eski olan uygulamaları kaldırmak, uygulamaları değerlendirmek için devam eden bir süreç uyguluyoruz.”

Editör: TE Bilişim