Türk Sporcular birden çok arenada altına ulaşarak tarih yazdı. 2022’ye damga vuran milliler gelecek için de umut ışığı yaktı. Korkusuzlar gururumuz oldu…

SON MÜHÜR/ Ömre Bedel

Birbirinden zorlu mücadelelerden sonra kürsüde Milli Marşımızı söyleterek ülkemizi gururlandıran Ay-yıldızlı millilerimiz, 2022 yılına damga vururken daha büyük başarıların geleceğinin de sinyalini verdi. Zaman ilerlerken, Türk Sporunun da ilerlediğini görmek gurur verici… Birçok spor branşında üst düzeye ulaşan sporcularımız bizlere umut veriyorlar. Gelecek nesillere birer örnek ve ilham kaynağı olan sporcularımız büyük bir özveri ile Ay-Yıldızlı forma için ter döküyor. Bu büyük mücadele içinde olan, ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan Altın Millilerimizi gönülden tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz.

Gönülden tebrik…

2022’nin sonlarına gelirken bu yıla damga vuran isimlerden birkaçını hatırlatmak istiyorum. İlk olarak benim için büyük önem taşıyan, elini hamurdan çıkaran, Türk kadınının neler yapabileceğini gösteren birkaç isimden başlayalım. İyi ki varsınız kızlar...

Türk kadın boks tarihine imza…

İstanbul'da düzenlenen şampiyona, toplam madalya sayısı bakımından Türk kadın boksunun en başarılı Dünya Şampiyonası oldu.  5 madalya alınan 2005 Dünya Şampiyonası'nı toplamda 7 madalyayla geride bıraktı. Ay-yıldızlılar, altın madalya sayısında da 2008 Dünya Şampiyonası'nı geride bırakarak rekor kırdı.

Süper kadınlar…

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nı,Türkiye takım halinde şampiyon olarak tamamladı. Ay-yıldızlı sporcular, 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya elde etti. 48 kiloda Ayşe ÇAĞIRIR, 50 kiloda Buse Naz ÇAKIROĞLU, 54 kiloda Hatice AKBAŞ, 66 kiloda Busenaz SÜRMENELİ ve +81 kiloda Şennur DEMİR, altın madalya kazandı. 70 kiloda Sema ÇALIŞKAN ile 81 kiloda Elif GÜNERİ, şampiyonada bronz madalyaya uzanan sıklet oldular. Buse Naz ÇAKIROĞLU, kariyerine Olimpiyat ikinciliği ve Avrupa Şampiyonluğunun ardından bir de Dünya Şampiyonluğu ekledi. Hatice AKBAŞ, Mart ayında 22 yaş altında Avrupa Şampiyonluğunun ardındanDünya Şampiyonluğuna ulaştı.

Ve Diğer Altın İsimler…

Korkusuzlar…

2003 yılında kurulan 2017 ve 2021 yıllarında Avrupa Ampute Futbol Şampiyonu olan takım, 2022 yılı Eylül-Ekim ayı içerisinde İstanbul'da düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda birinciliğe uzanarak Dünya Şampiyonu oldular.

Halkadaki Altın…

Kasım ayında İngiltere'nin Liverpool kentinde Liverpool Arena'da düzenlenen 51. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda halka aletinde Adem ASİL altın madalyaya ulaşan isim olarak Akdeniz Oyunları’ndan sonra bir tarihe daha imza attı.  Adem ASİL,  İbrahim ÇOLAK’tan sonra Türk Cimnastik tarihimizdeki ikinci Dünya şampiyonluğumuzu elde etti.

Ata Sporu…

Sırbistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Sporcularımız Taha AKGÜL, Rıza KAYAALP, Yasemin ADAR tekrardan altın madalya sahibi olurken, Burhan AKBUDAK da ilk altın madalyasını alan isim oldu. Taha AKGÜL, kariyerinde 3. kez Dünya Şampiyonu olurken Rıza KAYAALP, 5. kez Dünya Şampiyonluğu yaşayan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçti.

2023’de daha çok altın bekliyoruz…

Önümüzdeki dönemlerde kim bilir daha ne isimler ne başarılar getirecektir ülkemize. Bizden tam destek…  Heyecanla bekliyor olacağız.

Sporla kalalım…