Türk futbolu son haftada Taylan Antalyalı'yı konuşmaya başladı. Erzurum'dan gelen ve bir yıl kenarda bekletilen  Taylan, sarı kırmızılı ekibin sezon başı çıkışında başrolü oynarken, Galatasaray'ın da yükselen değeri oldu.

Teknik Direktör Fatih Terim'in değişik bir mevkide savunmanın önünde oyun kurucu olarak görev verdiği Taylan Antalyalı kariyeri boyunca forvet arkası veya merkez orta saha olarak görev yaptı. Bu zor görevin altında başarıyla kalkan Taylan takımın da parlayan yıldızı haline geldi.

İmparator Terim, onun için, "Bazen krizler fırsata dönüşürse kriz olmaktan çıkıyor. Taylan'da da böyle bir durum var. Çok iyi oynuyor, daha da aşam yapacak. 10 numaraydı, şimdi şimdi dünya futbolunun kabul ettiği modern bir 6 numara gibi oynuyor" yorumunu  yaptı.

Taylan'ın Galatasaray performansı ortaya koyduğu performansın, Türk Milli Takımı'nın patronu Şenol Güneş'in gözünden kaçmadığı belirtiliyor. (Süre: 90 dakika - Topla Buluşma: 57 - Pas: 48 - Pas Yüzdesi: %85.4)
  
Yaz kampı başladığında takımda kalıp kalmayacağı bile belli olmayan 25 yaşındaki futbolcuyu, Şenol Güneş'in de 11 Ekim'de Rusya, 14 Ekim'de de Sırbistan'la oynanacak maçların kadrosuna davet edeceği ifade ediliyor.

Şimdi bilen biliyor da, bilmeyenler için bir kez daha söyleyelim. Onun da yolu, tıpkı Salih Uçan, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder v.b. gibi Bucaspor Altyapısı'ndan geçti. Şimdi Galatasaray'ın başında olan dönemin Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in de özel olarak ziyaret ettiği, hayranlık ve övgüyle bahsedip örnek gösterdiği Bucaspor Altyapısı'ndan. Yani içim sızlayarak söylediğim sonrasında "sefilleri oynayan" Bucaspor Futbol  Akademisi'nden.

Yatağan 1995 doğumlu Taylan Muğlaspor'da filiz lisansı çıktıktan sonra Bucaspor Altyapısı tarafından keşfedildi 2009'da 35 bin liraya  sarı lacivertli renklere dahil oldu. U15'ten U19'a kadar 40 kez Milli takımlara çağrıldıktan sonra, Henüz 17 yaşındayken bir Kasımpaşa maçıyla, 2012’de profesyonelliğe adım attı.  Taylan Antalyalı, 2014’te 500 bin Euro bedelle Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Oldu olmasına da sonrası Taylan transferi çetrefilli işlere sahne oldu. 

Şubat 2016’da Kayseri Erciyesspor’a, Haziran 2016’da ise Hacettepe’de kiralık oynayan Taylan Antalyalı, 2017 yılında bonservissiz şekilde BB Erzurumspor’a gitti.

Erzurum ekibinin Süper Lig’e çıkmasında kilit rol oynayan Antalyalı, 2018-19 sezonunda oynadığı 31 maçta 6 gol atıp 3 asistlik performans sergiledi. Takımı küme düşerken Taylan sınıf atladı. 

Galatasaray yaz transfer döneminin bitimine saatler kala Erzurumspor tarafından serbest bırakıldı bedelsiz olarak Galatasaray'a gitti. Gençlerbirliği bu yıldız transferinden hiç para kazanamadı, isyan etti. Tıpkı Bucaspor'un kasasına da beş kuruş girmediği gibi. 

Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, Gençlerbirliği'ne hitaben bakın ne yazmıştı:
 "Bize Taylan Antalyalı üzerinden attığın kazığın aynısını bugün @erzurumspor Taylan'ı @galatasaray'a satarken sana attı diye AĞLAMAYACAKSIN. Bu kazığın nasıl atıldığını sen öğrettin ona. O da senden öğrendiğini sana yaptı."

Bucaspor'dan 500 bin euro gibi, ortalama bir Anadolu kulübü için astronomik bir bedelle, alınan Taylan Antalyalı "Ali Cengiz" oyunları içinde "Beklediğimiz verimi alamadık"  diyerek bedelsiz satışa konulmuştu. O günlerde uçurumun kenarında bekleyen "50 cente muhtaç" Bucaspor'un %15 payı da güme gitmişti.

Türk Futboluna damga vuran yıldızların en sonuncusu da yaşanan onca serüvenin ardından hakettiği değeri bulmak üzere. Taylan 25 yaşından sonra da olsa vitrine çıkmayı başardı. Şimdi parlak bir gelecek onu bekliyor. O da bir Bucalı. Ya Bucaspor nerde'


Amatörde... Bundan 8 yıl sonra 100 yaşına ulaşacak, asırlık çınar, giyotinin önüne kafasını uzatmış kapatılmayı bekliyor.
Ya Bucaspor 1928' Yarışma hakları alınmış Tire 1922'nin yeni versiyonu. İsim değiştirmiş bir şahıs şirketi. Bugün sahibi,  "Kafam bozuldu. Satıyorum" dese, alan adam takımın adını "Ayşe Abla" bile yapabilir. 
Onun için Taylan Antalyalılar'ın ve onca genç yıldızın ilk baba ocağı; 
"BUCASPOR KAPATILAMAZ"
 

Editör: TE Bilişim