Süper Lig'in iddialı takımlarından Gaziantep FK'da Sumudica bilmecesi sona erdi. Uzun süredir yeni sözleşme isteyen ve Sivasspor maçı sonrası sarf ettiği "Eşime haber verdim, kulübe vermek için para isteyeceğim" sözlerini şaka olarak düzeltse de büyük tepki gören Rumen teknik adamın görevine son verildi.

Gaziantep FK'dan yapılan açıklamada, "Gaziantep Futbol Kulübümüz de yaklaşık 1.5 sezondur teknik direktörlük görevini üstlenen Marius Sumudica ile yollarımız karşılıklı olarak anlaşılarak ayrılmıştır. Görevde bulunduğu süre boyunca takımımıza olan katkılarından dolayı Sayın Sumudica ve tüm ekibine teşekkürlerimizi iletiyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Demir Grup Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamalarda yönetimi hedef alan Sumudica, kulübün kendisine yeni bir kontrat vermediğini eleştirmiş ve kendisinden istenen indirimi kabul etmeyeceğini belirtmişti.

Maçtan önce kulübün kendisine daha iyi bir ücretle yeni bir kontrat teklif ettiği söylendiğini ama bunun doğru olmadığını savunan Sumudica,  oyuncularına cebinden 80 bin euro prim dağıttını açıkladı. Başkan'ın kendisine "Oyunculara veriyorsun da kulüp için neden vermiyorsun'" dediğini öne sürdü. Kendisine yapılan teklifi de hakaret olarak niteledi. 

İŞTE O SÖZLER

Sumudica, konuşmasının sonunda ise skandal ifadelere başvurdu. Rumen teknik adamın  “Eşimi arayacağım, bana para göndermesini söyleyeceğim” demesi üzerine bir basın mensubu ‘Şu an parası yok mu'’ diye sordu. Sumudica bunun üzerine ise, “Kulübe yardım edeceğim” şeklinde cevap verdi.

YAZILI AÇIKLAMA KURTARAMADI
Sumudica, kulübe destekte bulunmak adına eşinden para isteyeceğine ilişkin açıklamalarının ülkesinde yaygın olarak kullanılan bir şaka olduğunu belirterek, mevcut sözleşmesini tamamlamak istediğini ve sözleşme görüşmelerine de açık olduğunu bildirse de kovulmaktan kurtulamadı.

Editör: TE Bilişim