Sarı kırmızılılar  Tahkim Kurulu'ndan 6 maç men ve 1 milyon 200 bin Euro para cezası alan Oğulcan Çağlayan'ı yalnız bırakmayacak.

Kulüp, verilen cezaya Tahkim Kurulu'nda itiraz edecek ve Oğulcan Çağlayan’a her türlü desteği verecek.

Galatasaray, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparken, açıklamada 5 Aralık'ta Oğulcan Çağlayan kararının çıktığı belirtilerek "Rizespor'un transferde Galatasaray’ın ayartan kulüp olduğunun tespiti talebi reddedilmiştir" denildi.

Kurul kararının nihai olmadığı belirtilen açıklamada Tahkim Kurulu'na başvuru yapılacağı vurgulandı.  Galatasaray açıklamasında şöyle denildi: 
"Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan hukuk ve teamüllere aykırı haksız, çok yönlü organize ve tartışılacak bu kararların kaldırılması için kamuoyu bilgilendirilerek, hukuka olan güveni tesis için TFF Tahkim Kurulu ve gerekmesi halinde diğer adli kurumlara itirazda bulunacaktır. Galatasaray Spor Kulübü haklı davalarında mensupları ve sporcularının sonuna kadar her zaman kesinlikle yanında olacaktır."

Oğulcan Çağlayan, geçen sezon Çaykur Rizespor'un +1 yıllık opsiyonu kullanarak sözleşmesini uzatmamasını kabul etmemişti. Rizespor, oyuncunun kenti terk etmesinin ardından Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na başvurdu. Kurulun, Oğulcan Çağlayan'ı haksız fesih nedeniyle haksız bulduğu öğrenildi. 


 

Editör: TE Bilişim