Vodafone Park'ta gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Rose, müsabakaya hazır olduklarını belirterek, "Maç için hazırız. İstanbul Beşiktaş stadı, dünyanın en büyük stadlarından bir tanesi. Çok gürültülü patırtılı olacak. Agresif bir maç olacak. Heyecanlı bir maç olacağından eminim. tabii ki Beşiktaş defansta çok agresif oynuyor. Buna hazırız. Şampiyonlar Ligi'ne yakışan bir maç oynayacağımaza eminim" dedi.

Bu sezondan beklentilerinin yüksek olduğunu dile getiren Alman teknik adam, "Beklentilerimiz çok fazla. Oyuncularımız çok azimli. Almanya'da ligde de iyi bir başlangıç yaptık. Şampiyonlar Ligi'nde de ilk maçımızda da iyi bir başlangıç yapacağımıza eminim. Ekibim çok azimli ve bu sezon da tarih yazmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Dortmund'un eski teknik direktörü ve 2013-15 yılları arasında Beşiktaş'ta yardımcı antrenörlük yapan Edin Terziç'ten bilgi alıp almadığıyla ilgili soruya ise Rose, "Fazla maçla veya Beşiktaş'ın taktiği ile ilgili konuşmadık. Sadece genel bir görüşme oldu. Neticede İstanbul'da maç için geldik ve iyi bir maç sergileyebileceğimizi taahhüt ederiz" yanıtını verdi.

Sarı-siyahlı takımın Alman milli futbolcusu Marco Reus ise bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçlarına çıkacakları için heyecanlı olduklarını dile getirerek, "Favori olup olmamamız bizi fazla ilgilendirmiyor. Biz maçımıza bakacağız. İyi bir Şampiyonlar Ligi maçı olacak. Formasyonlarımızda bazı açıklar mevcut. Bunu fark ettik. Amacımız bu açıkları kapamak. Beşiktaş da güçlü bir takım. Bunu sağlamamız gerekiyor. Bunu biliyoruz ve bunun farkındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Marco Reus ise İnönü'nün atmosferiyle ilgili soruya da "Biz Dortmund'da bu tür atmosferlere alışığız. Bizim stadyumumumuz da gayet gürültülü oluyor. O atmosferlere alışkın oludğumuz için hiç sıkıntı yok" yanıtını vererek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim