NBA finalinde serinin 5. maçı bu gece oynanacak. Lakers bu gece Miami’yi bir kez daha yenmesi durumunda, 10 yılın ardından, en son Kobe ile bu mutluluğu tattığı, kupa sevinci yaşayacak. 

Bu sonuçla Lakers 17. şampiyonluğunu ulaşırken, NBA’de en çok şampiyonluk kazanmış Boston Celtics’le de kupa sayılarını eşitlemiş olacak. ‘Kral’ lakabıyla tanınan LeBron James bir kez daha uzun süredir şampiyonluk görmemiş bir takımı zafere taşıyan başrol oyuncusu olacak. 
LeBron, Miami, Cleveland’tan sonra Lakers’la da 3 farklı takımda 4. şampiyonluk yüzüğünü kazanacak.

ESPN Wide World Spor Kompleksi’nde oynanacak serinin 5. maçı bu gece TSİ 04:00'de başlayacak. Tüm dünyanın heyecanla takip edeceği karşılaşma S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak. 

KOBE'DEN SONRA İLK ŞAMPİYONLUK

Los Angeles Lakers, 20 Ocak 2020'de geçirdiği helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden efsane ismi Kobe Bryant liderliğinde 2010'da yaşadığı şampiyonluk sonrası ilk şampiyonluğuna ulaşmak istiyor.

Lakers formasını ne zaman giyerse giysin aklına Kobe Bryant’ın geldiğini söyleyen LeBron James, bu duygunun kendisini kazanmak adına daha fazla istekli hale getirdiğini aktarmıştı. LeBron James, "Mor ve altın sarısı renkleri giydiğin her zaman onun mirasını ve 20 yılı aşkın bir süredir bu organizasyon için ne anlama geldiğini düşünüyorsunuz. Tam da bu yüzden içinizde galip gelme dürtüsü ortaya çıkıyor ve seni uyumaktan alıkoyuyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada da, "Günün sonunda Aynı zamanda geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada da, "Günün sonunda Kobe Bryant'ı ve onun ailesini gururlandırmaya çalışıyoruz. Lakers formasını giymiş ve bu organizasyonun parçası olan herkes için elimizden geleni yapıyoruz." demişti.

Editör: TE Bilişim