Pınar Karşıyaka - Aliağa Petkimspor karşılaşmasında skorboard  skandalı yaşandı.

ING Basketbol Süper Ligi'nde 2415 gün sonra iki İzmir ekibini karşı karşıya getiren İzmir derbisi skorboard arızası yüzünden rezil oldu. 
Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda oynanan ve arıza nedeniyle yarım saat geç başlayan maçta ilk çeyrek 24- 13 Pınar Karşıyaka'nın lehine sonuçlandı. İlk çeyrek oynandıktan sonra ikinci çeyrek başlarken skorboard tekrar bozuldu. Maç içinde sık sık kesilmeler yaşandı. Başantrenör Ufuk Sarıca'nın tek tesellisi karşılaşmanın uzak ara ile gitmesi oldu.

Bu durum basketbolseverler ve Karşıyakalılar tarafından "İsmi güzel bu salona yakışmadı. Salonun  derdi bitmiyor." şeklinde yorumlandı.

Salonda son dönemde sorunların büyüdüğü ve geçen sezon Karşıyaka Belediyesi'nin gözü gibi baktığı tesiste bu yıl bir çok olumsuzluk yaşadığı iddia edildi.. Belediye'deki mali krizden de etkilenmeler olduğu öne sürülürken, Karşıyaka Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay arasındaki soğuk savaşın etkisiyle mi salona gerekli özeninin gösterilmediği soruları gündeme geldi.

Tugay ile Büyükkarcı arasında bir türlü çözüme kavuşturalamayan soğuk savaşta Karşıyaka Belediyesi'nin Büyükkarcı'nın karşısına aday çıkararak destekleyeceği dahi öne sürülmüştü. Kongrenin ertelenmesinin ardından özellikle bu yıl şampiyonluğa soyunan Pınar Karşıyaka'nın maçlarını oynadığı adı bir başka güzel Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nun bu soğuk savaştan nasıl etkileneceği ve yönetimin daha sezon başında skandal yaşanan salon konusunda ne gibi bir çözüm üreteceği çoktan maçın önüne geçti.  

 ING Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında skorbord arızası nedeniyle birçok kez duran iki İzmir ekibinin mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkimspor'u 97-80 mağlup etti.
 Skorbord arızası nedeniyle yarım saat geç başlayan ve maç içinde bir kaç kez ara verilen müsabaka, başladıktan 3 saat 54 dakika sonra tamamlandı.

Salon: Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka

Hakemler: Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu

Pınar Karşıyaka: Taylor 23, Yunus Sonsırma 14, Metecan Birsen 12, M'Baye 13, Morgan 17, Semih Erden 6, Onuralp Bitim 4, Henry 4, Nusret Yıldırım 4, Çağatay Özkan 

Aliağa Petkimspor: Vasiliauskas 10, Ray 19, Hakan Yapar 4, Hummer 18, Wimbush 6, Boran Güler, Tayfun Erülkü 3, Ege Arar 10, Canberk Kuş 3, Alp Karahan 5, Deniz Çelen 2

1. periyot: 24-13

Devre: 46-33

3. periyot: 70-58

5 faulle çıkan: 36.14 Ray (Aliağa Petkimspor)

Editör: TE Bilişim