Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kulüplere sağladığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından İZVAK'ın organize ettiği çevrimiçi toplantıyla açıklanan 18 milyon TL'lik maddi desteğin paylaşımı, İzmir Kulüpleri tarafından tam uzlaşı ve gönül birliği ile yapıldı.
Başkan Tunç Soyer, 07 Ocak’taki çevrimiçi toplantıda; profesyonel liglerde ye akan Şzöir takımları dışında, Bölgesel Liglerin de yer aldığı amatör kulüplere ayrı bir destek paketi hazırlayacaklarını belirtmişti. 

İzmir kulüpleri bu davranışlarıyla dosta düşmana tek yürek olduklarını gösterirken, bu güçlü birlik ve beraberliğin sürdürülmesi İzmir futbol kamuoyunda da takdirle karşılandı.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) kulüplere bu örnek davranışından ötürü teşekkür etti. 

İZVAK Başkanı Ali Erten, İZVAK Yönetimi ve kulüp temsilcilerine bir teşekkür mesajı gönderdi. 

Başkan Erten mesajında; 
"Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediye’mizin , Vakfımızın koordinasyonu altında kulüplerimize sağladığı 18 milyon TL lik maddi kaynağın tamamı, kulüplerimiz arasında tam bir uzlaşı ile paylaşıldı ve paylaşım tablosu İZVAK ve kulüpler arasında dün itibarı ile imzalandı. Pazartesi sabahı ön yazı ekinde Belediye’mize sunulacak...
Sesiz sedasız, tartışmasız ve tam bir uzlaşı ile gelinen bu nokta, Kulüplerimiz, kulüp başkanlarımız, yönetimlerimiz ve kurumlarımızla hep beraber, büyük emeklerle, sabırla yıllar içinde geliştirdiğimiz işbirliği ve dayanışmasının bir sonucudur. 
Emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyoruz...
Sağlıkla, sevgiyle kalın..." 
ifadelerine yer verdi.

Kulüplerin mutabık kaldığı ve başkanların imza altına aldığı paylaşım tablosu , İZVAK ın ön yazısı ekinde İzmir Büyükşehir'e iletilecek. Buna göre Süper Lig ekibi Göztepe (5.538.465 TL) , TFF 1.Lig ekipleri Altay,Altınordu ve Menemenspor (2.769.230 TL), 3.Lig kulüpleri Karşıyaka, Bucaspor 1928 ve Bergama Belediyespor (1.384.615 TL) alacak.

İZVAK yönetiminin talebi doğrultusunda ödeme doğrudan kulüplere yapılacak. İZVAK ödeme konusunda rol almayacak.
İZVAK Başkanı Ali Erten, ek maddi kaynak yaratmak için vakit geçirmeden çalışmalara başladıklarını belirterek, "Pandemi sezonunda yaşanan zor dönemi en az zararla atlatmaları için kulüplerimizle, kurumlarımızla el ele olmaya, birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim