İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Kadın Takımı Avrupa’da tur için sahaya çıkıyor. Ekibimiz Avrupa Hentbol Federasyonu Avrupa Kupası (EHF European Cup) üçüncü tur ilk karşılaşmasında 13 Kasım Cumartesi günü saat 17.30'da Portekiz ekibi Madeira Andebol SAD ile karşılaşacak. Karşılaşma İzmirtube'den canlı yayınlanacak. Avrupa sahnesindeki 41. maçına çıkacak İzmir ekibi, karşılaşmanın rövanşını ise Portekiz'de 20 Kasım'da oynayacak ve turu geçen ekip belli olacak.

İkinci turda Yunan temsilcisi A.E.S.H. Pylea'ya ilk maçta 28-27 mağlup olup, rövanşı 28-19 kazanan İzmir ekibi bu skorlarla üçüncü tura yükselmişti.

Bu sezon lig ve Avrupa kupalarında çok iyi sonuçlara imza attıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençilk ve Spor Kulübü Hentbol Kadın Takımı Antrenörü Senar Dayat, “Ligde lider, Avrupa Kupaları'nda ise yola devam eden bir takımız. Rakibimizi iyi analiz ettik. Cumartesi günü evimizde iyi bir skor elde ederek rövanş maçına avantajlı şekilde gitmek ve son 16 ya kalmak istiyoruz" dedi.

Sporcu Gizem Koca ise şunları söyledi: “Sezona hem ligde hem de Avrupa'da çok iyi başladık. Altı maç üst üste kazandık. Hedefimiz son 16'ya kalmak. Takım olarak şu an çok iyi durumdayız ve seyircimiz önünde iyi bir sonuç almaya odaklandık.”

Editör: TE Bilişim