Intercity İstanbul Park'ta 5,3 kilometrelik pistte gerçekleştirilen ve 1 saat süren ilk antrenman turlarında en iyi dereceleri, Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Red Bull pilotu Max Verstappen ve Ferrari pilotu Charles Leclerc yaptı.

Geçen sezon İstanbul'da kariyerinin 7. şampiyonluğunu elde eden, bu yıl da pilotlar klasmanının zirvesinde yer alan Büyük Britanyalı Hamilton, ilk antrenman seansında 1 dakika 24.178 saniyeyle en hızlı isim oldu.

16 YIL SONRA...

Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton, İstanbul Park’taki ilk 15 dakika içerisinde zaman turu anlamında pist rekorunu kırdı. Hamilton, 2005 yılından beri Juan Pablo Montoya'da bulunan 1:24.770'lik 'en hızlı tur' rekorunu geçmeyi başardı. Bununla birlikte, antrenman ve sıralama turlarında alınan dereceler, yarışta alınmadığı için rekor olarak değerlendirmeye alınamıyor. Montoya, 2005'teki derecesini yarışta elde etmişti. 

Resim

LECLERC GELİŞTİRDİ, HAMILTON BİR KEZ DAHA GEÇTİ...

Ferrari pilotu Charles Leclerc de, Hamilton'ın derecesini geliştirdi ve 1:24.102 ile pist rekorunu geliştirmeyi başardı. Ancak Hamilton'un cevabı gecikmedi. Büyük Britanyalı pilot, 1:23.804 ile dereceyi geliştirdi ve Intercity İstanbul Park tarihinde 1.23'lere inen ilk pilot olmayı başardı. 

Editör: TE Bilişim