Şenol Güneş’in yerine A Milli Takım’ın başına geçen Stefan Kuntz’un teknik yönetimindeki ilk maçta Türkiye, öne de geçtiği karşılaşmada Norveç ile yenişemedi.

Ülker stadında karşılaşmaya "Uğurcan; Zeki, Merih, Serdar, Caner; Berat; Cengiz, Ozan, Hakan, Kerem ve Burak" ilk 11’i ile başlayan Türkiye, 6. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile öne geçmeyi başardı. 41. dakikada ise Kristian Thorstvedt, Norveç adına ağları sarsmayı başardı. Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

Bu sonuçla Türkiye  7. maçlar sonunda puanını 12’ye çıkarıp 3.lüğünü sürdürürken, Norveç de 14 puan ile 2. sırada devam etti.

Grubun diğer maçlarında Hollanda Letonya’yı deplasmanda 1-0, Karadağ da yine deplasmanda Cebelitarık’ı 3-0 mağlup etti.

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu Puan Durumu
1- Hollanda 16 puan
2- Norveç 14 puan
3- Türkiye 12 puan
4- Karadağ 11 puan
5- Letonya 5 puan
6- Cebelitarık 0 puan

Türkiye, gruptaki bir sonraki maçında 11 Ekim Pazartesi günü Letonya’ya konuk olacakken, aynı gün Hollanda Cebelitarık’ı, Norveç ise Karadağ’ı ağırlayacak.

Dünya Kupası'na nasıl gidilir?

Avrupa Elemeleri'nde 10 grupta mücadele edecek 55 takımdan 13'ü, maçların ardından 2022 Dünya Kupası'na katılma şansı elde edecek.

Gruplarını lider tamamlayan takımların doğrudan katılacağı FIFA Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 takım ise play-off turu maçlarının ardından belli olacak.

10 grup ikincisi ve UEFA Uluslar Ligi'nde Dünya Kupası vizesi alamayan en iyi dereceye sahip iki takımın katılacağı play-off turu maçlarının ardından Avrupa Elemeleri, son bulacak. 

Tek maç eleme usulüyle oynanacak 12 takımlı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 ülke de belli olacak.

Editör: TE Bilişim