Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için yeni umut doğdu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "Stadı bize versinler biz yaparız" açıklamasının ardından gözler Başkent'e çevrilirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ devreye girdi  Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’ni bir araya getirdi.

Bakan Kasapoğlu'nun daveti üzerine iki başkan Başkent'e gitti.  

Dağ, yaptığı açıklamada, Karşıyaka'nın stat sorununun çözümü için yaptıkları organizasyonla Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya geldiğini bildirdi.

Toplantıda, bakanlık koordinasyonunda stadın yapılması konusunda bir çalışma heyetinin kurulmasına karar verildiğini ifade eden Dağ, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanımız ve başkanlarımızla çeşitli çözüm yolları üzerinde konuşarak Karşıyaka Stadıyla ilgili problemin ortadan kaldırılması noktasında mutabık olduk. Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü ve Bakanlık tarafından oluşturulacak bir çalışma heyeti, sürecin en sağlıklı şekilde işletilmesini sağlayacaktır. Biz de bu noktada hem İzmir’in bir milletvekili olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Karşıyaka Stadının yapımı konusunu çok uzun süredir takip ediyoruz ve nihayete ermesi noktasında mücadelemizi veriyoruz. İzmir’de gerçekleştirilecek ve hemşehrilerimize fayda sağlayacak her meselede elimizi taşın altına koymak bizim sorumluluğumuzdur."

YÜRÜTMEYİ DURDURMAYA RET

Öte yandan 7 davacının  stat için yürütmeyi durdurma kararı istemiyle başvurduğu mahkeme, temyize gitmişti. Dosyayı inceleyen Yargıtay'dan yürütmeyi durdurma kararına ret çıktı. Bu arada davacılardan biri şikayetini geri çekti. Böylece 6 davacı kalmış oldu. 

MALİYETİ KİM KARŞILAYACAK

Stat için ilk kez kulüp, Karşıyaka Belediyesi  ve Bakanlık olmak üzere üç paydaş biraraya gelirken, stadın önündeki engeller kalktığında inşaat maliyetlerini kimin karşılayacağı sorusu gündeme düştü. Her ne kadar Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "100 milyon bize yeter" dese de stadın UEFA standardı olarak  15.000 seyirci x2000 = 30 milyon dolar maliyet gerektirdiği ve dövizdeki yükselişler ve artan maliyetler de gözönüne alındığında harcanan paraların üzerine en az 200 milyon TL daha gerektiği belirtiliyor. Projenin, sadece stat yapımından ibaret olmadığı ve 8 bin metrekarelik kulüp sosyal tesislerini de kapsadığı gerçeğinin gözden kaçırılmaması gerektiği vurgulanıyor.

   

Editör: TE Bilişim