Stefan Kuntz'u göreve getirmeye hazırlanan TFF'nin yardımcı antrenörlük için yeni adayı açıklandı.

Stefan Kuntz'u hafta başında açıklamaya hazırlanan Türkiye Futbol Federasyonu, Kuntz'un yardımcılığı için Bayern Münih U17 takımını çalıştıran yönetici Hamit Altıntop'un kardeşi Halil Altıntop'u düşünüyor.

Kuntz'un kendi ekibini getireceği ve Türk yardımcı olarak da Halil Altıntop'u onayladığı öğrenildi. Kuntz'un önümüzdeki hafta göreve başlaması bekleniyor. Halil Altıntop da Kuntz'un yardımcılarından biri olmak için hazırlanıyor. 

Halil Altıntop 2020 yılında Bayern Münih'de U16 takımında yardımcı antrenör olarak görev yapmış,1 Temmuz'dan itibaren de U17 takımında görev almaya başlamıştı.Aynı zamnda 38 yaşındaki Altıntop, futbolculuk kariyerinde bir dönem Trabzonspor'da da forma giymişti.

Almanya Futbol Fedarasyonu'ndan Kuntz kararı

Almanya Futbol Federasyonu, Stefan Kuntz'un Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü teklifini kabul etmesi halinde, oybirliğiyle Alman U21 Milli Takımı'ndaki sözleşmesinin sonlandırılacağını açıkladı. 

Stefan Kuntz'un Türkiye'de çalışabilmesi için Almanya Futbol Federasyonu'ndan onay çıktı. Federasyon, Kuntz'un Türkiye ile anlaşması halinde mevcut sözleşmesinin feshedileceğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklama şöyle:

"Stefan Kuntz'un, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü olarak çalışmayı kabul etmesi halinde, oybirliğiyle U21 Takımı'ndaki teknik direktörlük görevi sonlandırılacaktır. Federasyon olarak, Stefan Kuntz'un Almanya U21 Milli Takımı'ndaki başarısı ve Türkiye ile olan özel ilişkisi nedeniyle, kariyerindeki bir sonraki adımına engel olmak istemiyoruz. Sözleşmeden erken ayrılma olasılığı da, Alman ve Türk futbolu arasındaki dostluğun göstergesidir."

Editör: TE Bilişim