Göztepe Galatasaray'a da yenilerek mağlubiyet serisini 3 maça çıkarırken sarı kırmızılı kulüpte  hava bozdu. 

Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut, "Üç maçlık mağlubiyete normal bir süreç gözüyle bakmamız mümkün değil. Kendi değerlendirmelerimizi yapıp Göztepe'yi bu süreçten bir an önce çıkarmaya çalışacağız." dedi.

Palut, İzmir ekibinde son oynanan Atakaş Hatayspor maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaptı ve takımını Galatasaray maçına Balazs Megyeri, Lamine Gassama, Marko Mihojevic, Atınç Nukan, Berkan Emir, Soner Aydoğdu, Yalçın Kayan, Obinna Nwobodo, Halil Akbunar, Zlatko Tripic, Pape Ndiaye 11'iyle çıkardı.

İzmir'in sarı-kırmızılı temsilcisinde yedek kulübesinde Arda Özçimen, Titi, Dzenan Burekovic, Efe Binici, Burak Süleyman, Stefano Napoleoni, Mossoro, Yılmaz Basravi, Tolga Topaloğlu, Tibet Öniz yer aldı.

Son oynanan Hatayspor maçının ilk 11'inde yer alan Titi, Guilherme, Burekovic, İrfan Can Eğribayat ve Alpaslan Öztürk'ün yerine Megyeri, Mihojevic, Atınç Nukan, Berkan Emir ve Nwobodo, başlangıç kadrosuyla sahaya çıktı.

GUİLHERME YOLCU

Teknik direktör İlhan Palut, müsabaka öncesinde yaptığı açıklamada, Brezilyalı orta saha oyuncusu Guilherme'nin maç kadrosuna alınmamasıyla ilgili, "Guilherme yok. Yurt dışına transferiyle alakalı birtakım gelişmeler var. Oyuncu da bunu istiyor herhalde. Konsantrasyonunu yeterli görmedik. Birtakım endişeleri olabilir transfer öncesinde. Biz getirmemeyi uygun gördük." ifadelerini kullandı.

MEGYERİ'NİN İLK LİG MAÇI

Göztepe'nin Macar kalecisi Balazs Megyeri, sarı-kırmızılı formayı ilk kez bir Süper Lig maçında terletti.

Sezon başında transfer edilen 30 yaşındaki file bekçisi, Galatasaray müsabakasında Göztepe kalesini korudu.

Göztepe'nin bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı 2 maçta görev alan Megyeri, İrfan Can Eğribayat'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması nedeniyle kaleyi devraldı.

PALUT: ÜZGÜNÜZ

Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig'in 14. haftasında 3-1 kaybettikleri Galatasaray maçının ardından  ilk 12 dakikada yedikleri 2 golü çevirmekte zorlandıklarını söyledi.
Palut, istekleri ve ortaya koydukları futbolla puanı hak ettiklerini belirtirken İstanbul'dan puansız ayrıldıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.

İlk 12 dakikada yedikleri 2 golün işlerini çok zorlaştırdığını aktaran Palut, "Savunma anlamında disiplinli oynayan, hücumda da cesur ve top ayağına geldiğinde rakip sahada çoğalmaktan çekinmeyen bir takım stratejisiyle maça başlamak istedik ama maalesef bu başlangıcı 14. dakikada yapabildik. İlk 12 dakika bizim adımıza son derece talihsiz ve kötü bir başlangıçtı. Maçın devamında bizi zorlayan bir pozisyona soktu." diye konuştu.

Skoru 2-1'e getirdikten sonra verdikleri reaksiyonla dengeyi yakaladıklarını aktaran İlhan Palut, "İkinci yarının başında oyunun tüm üstünlüğünü ele aldık. Bunu net pozisyonlarla destekledik. Futbol, kırılma anlarının çok önemli olduğu bir oyun. Maçı 2-2'ye getiremeyince dalgınlıktan yediğimiz 3. golle Galatasaray avantajı iyice yakaladı. Ondan sonra riskler aldık. Ceza sahasında arayışlarımız vardı. Galatasaray da kontrataklar yakaladı. Bu kadar kolay pozisyonları değerlendiremeyip basit golleri yediğinizde mağlubiyetle ayrılmak çok olası. Oyuncularımızın attığımız golle, yediğimiz 3. gol arasındaki reaksiyonları çok iyiydi. Bu isteğe ve oyuna karşılık buradan puanla dönmek istedik ama olmadı. Üzgünüz." ifadelerini kullandı.

ÜÇ MAÇLIK SERİ NORMAL BİR SÜREÇ DEĞİL 

Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü, takımı ligdeki kötü süreçten bir an önce çıkarmaya çalışacaklarını kaydetti.
Süper Lig'de yaptıkları son 3 maçı kaybettiklerinin belirtilmesi üzerine Palut, "Üç maçlık mağlubiyete normal bir süreç gözüyle bakmamız mümkün değil. Bu karşılaşmalarda Hatayspor mücadelesi dengeli geçti. Rizespor maçında talihsiz anlar yaşandı. Galatasaray müsabakasında da oyunu dengede götürdük. Sonuç olarak bizim adımıza kötü, sıralamayı etkileyen, motivasyonumuzu aşağı çeken skorlar aldık. Kendi değerlendirmelerimizi yapıp Göztepe'yi bu süreçten bir an önce çıkarmaya çalışacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim