Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle tribünlerdeki yüzde 50 kapasiteyle seyirci alımı sınırlamasının kaldırılmasına ve 9 Kasım'dan itibaren oynanacak profesyonel müsabakalarda stadyumlara yüzde 100 kapasite ile seyirci alınmasına karar dedi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, yaş ayrımı yapılmaksızın sadece Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen aşılardan en az iki doz aşı olanlar ya da Covid-19'u geçirip bir doz aşı olarak aşı takvimini tamamlamış olanlar ile Covid-19'u geçirmiş olup üzerinden 180 gün geçmemiş olan kişiler maçları tribünden izleyebilecek.

Açıklamada, "Stadyumlara tam kapasite ile seyirci alındığında oluşabilecek bulaş riskini en düşük seviyede tutmak amacı ile 09.11.2021 tarihinden itibaren tüm müsabakalara hangi yaş grubunda olursa olsun aşı takvimini tamamlamamış kişilerin alınmaması toplum sağlığında risk yönetimi açısından uygun olacaktır. Dolayısı ile 09.11.2021 tarihinden itibaren lig müsabakalarına artık PCR testi ile seyirci alınması söz konusu olmayacaktır" denildi.

Maske ve mesafe kurallarına uyulması gerektiği belirtilen açıklamada, "Mevsimsel grip olgularının arttığı bu dönemde, hem Covid-19 hem de gripten korunmak için pandemi ile mücadelede elimizdeki en önemli silah olan aşılanma yanında her alanda olduğu gibi tribünde de maske, mesafe ve hijyene azami özen gösterilmesinin çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak doğru olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim