Altay Sosyal Dayanışma Derneği  ödül hakkında şu açıklamayı yaptı:

Ömrünü Altay’a adamış ve büyük hizmetler vermiş ERDOĞAN TÖZGE gibi büyüklerimizin isimlerini ve yapıtlarını Büyük Altay var olduğu sürece anmak ve yaşatmak en önemli hedeflerimizdendir. 

Bu amaç doğrultusunda her yıl 16 OCAK tarihinde ERDOĞAN TÖZGE ALTAY’a HİZMET ÖDÜLÜNÜ o yıl içinde Altay’a büyük hizmet etmiş bir şahsa hayat boyu bir defa olmak üzere vermekteyiz. 

2018 yılında ilkini verdiğimiz ödülü, TFF 3. Ligde şampiyon olan kulübümüzün başkanı ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU’na, 2019 yılında ise TFF 2.Lig şampiyonu olan takımımızın Kaptanı MURAT ULUÇ’a vermiştik. Geçen yıl ödülün sahibi TFF 1. Lig gol kralı MARCO PAİXAO idi. 

Bu yıl dördüncüsünü verdiğimiz ödülü yönetim kurulu olarak CENK ÖZKAÇAR’a takdim etmeyi uygun gördük. 

Altyapımızdan yetişen genç oyuncumuz, VAHAP ÖZALTAY’dan sonra ALTAY kulübünün altyapısından yetişerek Avrupa’nın dev kulüplerinden birine, direkt kulübümüzden transfer olan ilk oyuncumuz olmuştur. Altay kültürü ile yetişmiş, sportmen başarılı genç kardeşimizin başarıları bizleri de onurlandıracaktır. Hedefleri doğrultusunda kendisini geliştirirken onu Altay Ailesi olarak alkışlamak en büyük dileğimizdir." 

Pandemi sebebiyle online olarak yapılacak 16 OCAK kutlamasında ödül cumartesi günü saat 19.14’de Galip Tözge tarafından verilecek. Ödülü ödülü CENK ÖZKAÇAR adına alan babası ENGİN ÖZKAÇAR ve ödülü ilettiğimiz başarılı genç kardeşimiz CENK ÖZKAÇAR’ın konuşmalarını izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim