Aleksander Ceferin, İspanya'da ücretli televizyon kanallarından Movistar Plus'a verdiği röportajda, EURO 2020'nin organize edileceğinden emin olduklarını ancak ev sahipliği konusunda bir ülkeye inebileceğini kaydetti.

Türkiye'nin A Grubu'nda yer aldığı EURO 2020 finallerinin normal şartlarda 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde 12 ülkede organize edilmesi öngörülüyor.

"Şampiyonlar Ligi için 4'lü final seçenek olabilir"

Pandemi nedeniyle geçen sezon ilk kez 8'li final şeklinde oynatılan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin geleceğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Ceferin, şöyle konuştu:

Geçen sezonki sistem Kovid-19 zorlamasıyla yapılsa da ilginçti. Kulüplerin geri dönüşü olumlu oldu. 8'li final, organizasyon takvimi açısından zor ama bir haftalık 4'lü final sadece büyük kentlerde organize edilse de büyük bir etkinlik olur. 4'lü final bir seçenek olabilir ama 2024 sonrasında.kullandı.

"Pandemi sona ermezse sonuç tam bir felaket olur"

Kovid-19'un etkisiyle tüm kulüplerin, liglerin ve UEFA'nın ekonomik durumunun geride kalan yıllardaki kadar iyi olmadığını da dile getiren UEFA Başkanı, "Pandeminin en kısa sürede sona ermesi önemli. Eğer bu olmazsa futbol dahil tüm ekonomiler çok ciddi sorunlar yaşayacak. Sonuç tam bir felaket olabilir. Aşının çıkmasını umuyorum ve dua ediyorum" temennisinde bulundu.

Ceferin, maçlarda statlara seyirci alınmasının sadece hükümetlerin izniyle gerçekleşebileceğini, UEFA'nın bu konuda hiçbir şey yapamayacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim