Galatasaray'ın Süper Lig'de oynayacağı Altay maçı öncesinde başkan Burak Elmas, Nef Stadyumu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nu eleştiren Burak Elmas önemli açıklamalarda bulundu.

"Göreve geldiğimiz günden itibaren basın önüne çok çıkmamaya özen gösterdik" diyen Burak Elmas, "Karşınızda olmak bana mutluluk vermiyor ama içinde bulunduğumuz süreçte bu zaruri hale geldi. Bugünkü basın toplantısında bağırmak, çağırmak, masaya yumruğunu vurmak gibi beklentilerin olduğunu biliyorum ama bunların etkisi çok kısa. Bunlar camiayı kısa süreli rahatlatan açıklamalar. Bugün böyle bir beklentiniz varsa bunu görmeyeceksiniz." dedi.

"TFF İLE GÖRÜŞMEMİ AÇIKLARSAM YER YERİNDEN OYNAR"

Burak Elmas 1 Aralık'ta yaptığı "TFF ile görüşmemi açıklarsam yer yerinden oynar" açıklaması hakkında da konuştu.

Elmas, "Burası farklı bir kulüp. 6 kişi arasında konuşulan şey başkasının izni olmadan açıklanmaz. Onlar açıklamak isterlerse izin veriyorum, açıklayabilirler. Bana izin verirlerse ben de açıklarım" diye konuştu.

"Bundan sonra ne yapacağız? Galatasaray'ın hakkını sonuna kadar savunacağım. Geçtiğimiz senelerde bağırıp çağıran çok oldu. Bizler kendi hatalarımızın sonuçlarını dışarıda aramayız. Bugün bir değişime gidilmesi gerekiyor. Federasyon, bizim adımıza yönetenler bize rağmen yönetiyorlar. Hakem atamalarını yapan kişiler, disiplin atamalarını yapan kişilerin isimlerini herkes biliyor. Kulüplerin geleceğini düşünmeden kararlar alabiliyorlar."

"İSTİFA BİR ZORUNLULUK"

Ülke futbolunu yönetenlerden memnun olmadığını dile getiren Burak Elmas, "Tüm kulüplerle birlikte hareket edeceğiz. Galatasaray'ın bağırmaktan, çağırmaktan daha büyük bir misyonu var. Ciddi önlemler üzerinde çalışıyor. Türk futbolunda çıkmaz sokağın sonuna gelindi. TFF'yi istifaya davet etmiyorum, bunun bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum." dedi.

İRFAN CAN KAHVECİ AÇIKLAMASI

"İrfan Can Kahveci'ye verilen ceza nedeniyle mi bu toplantıyı yapıyorsunuz?" sorusuna Burak Elmas, "Sadece bu değil (İrfan Can Kahveci'nin 2 maç ceza alması durumu.) Bugünkü alışkanlık Galatasaray'a verilen cezaların üst sınırlamada olması. Cezaları onlara niye alt sınırlardan verdiniz demiyoruz, kimseye jest yapılmasın." şeklinde konuştu.

GALATASARAY, MİLLİ TAKIMA FUTBOLCU GÖNDERECEK Mİ?

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Milli Takım'a oyuncu gönderecek misiniz?" sorusuna ise "Türk Milli Takımı, bizim milli takımımız. Kişileri cezalandırmak için milli takıma zarar vermeyi asla düşünmeyiz. Galatasaray, her zaman Türkiye'ye hizmetten memnun olan bir camiadır." şeklinde açıklama yaptı.

Editör: TE Bilişim