Beşiktaş, Süper Lig'in 8. haftasında Demir Grup Sivasspor'u ağırladığı maça, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax karşılaşmasına göre 3 farklı isimle çıktı.

Teknik direktör Sergen Yalçın, Ajax karşısında ilk 11'de görevlendirdiği Salih Uçan, Fabrice N'Sakala ve Umut Meraş'ı Sivasspor önünde yedek soyundurdu. Yalçın, bu oyuncuların yerine Oğuzhan Özyakup, Domagoj Vida ve Güven Yalçın'a şans verdi.

Siyah-beyazlı ekipte savunmanın ortasında Vida'nın yanında Serdar Saatçi görev aldı. Güven Yalçın orta sahanın solunda görev yaparken, Oğuzhan Özyakup da orta sahada takımın hücum organizasyonlarını yönlendirmeye çalıştı. Rachid Ghezzal'in yokluğunda orta sahanın sağında Kenan Karaman şans buldu.

32. dakikada Beşiktaş, Güven Yalçın'ın şık golüyle 1-0 öne geçti. Rosier'in sağ kanatta son çizgiden ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Güven Yalçın, oldukça şık bir vole vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Maçın 43. dakikasına gelindiğinde Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, kırmızı kart gördü. Sergen Yalçın, Can'ın sakatlığı nedeniyle topu dışarı göndermek isteyen Serdar'ın taca doğru attığı topa oyun alanı içerisinde müdahale ettiği için kırmızı kart gördü.

İlk yarı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Sivasspor, 54. dakikada beraberliği yakaladı. Sol kanattan Gradel'in ortasında Rıdvan ters bir kafa vuruşu yaparak topu kendi ağlarına gönderdi.

Güven Yalçın, 69. dakikada bir kez daha sahne aldı.  Sol kanattan Rıdvan'ın ortasında ön direkte Güven kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, bu golle 2-1 öne geçti.

90 dakika sonunda 2-1 kazanan Beşiktaş, 3 puana ulaşan taraf oldu. Siyah beyazlılar, bu sonuçla puanını 17 yaparak 2. sıraya yükseldi. Sivasspor ise 9 puanla 12. sırada kaldı. 

Editör: TE Bilişim