UEFA Şampiyonlar Ligi C gurubunda yer alan temsilcimiz Beşiktaş Ajax ile Holandanın Amsterdam kenti Johan Cruyff Arena'da sahada buluştu. Beşiktaş, AJAX'a 2-0 yenildi. UEFA temsilcimiz Beşiltaş'ta 46 ve 73'üncü dakikada yapılan oyuncu değişimide mağlubiyeti engelleyemedi.  Beşiktaş'ın ilk 11'inde  Ersin, Rosier, Serdar, N'Sakala, Umut Meraş, Josef, Salih, Can Bozdoğan, Kenan, Rıdvan Batshuayi yer alırken; Ajax'ta  Pasveer, Mazraoui, Timber, Martinez, Blind, Gravenberch, Alvarez, Antony, Berghuis , Tadic, Haller kadrosu ile sahaya çıktı. Maçta baş hakem olarak Benoit Bastien yer aldı. Hicham Zakrani, Aurelien Berthomieu ise yardımcı hakemliği üstlendi. Hakemin Beşiktaş'ın attığı golü pozisyon öncesi faul nedeniyle saymaması maça damgasını vurdu. Taraflı bulunan Fransız hakemi bu kararı taraftarda infiyal yarattı. 

GOL: Dk.17 Berghuis, Dk.43 Haller (Ajax) 

Maçın ilk yarısında skor belli oldu

10'uncu dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Kenan'ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Batshuayi'nin vuruşunda meşin yuvarlak direği çarparak oyun alanına döndü. 13'üncü dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Berghuis'in vuruşunda top yandan dışarı gitti. 17'nci dakikada Ajax mücadelede öne geçti. Sol kanattan rakiplerini geçerek ceza sahasına giren Tadic'in pasında topla buluşan Berghuis'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Bu gol ile Ajax1-0 öne geçti. 23'üncü dakikada ceza sahasında topla buluşan Tadic'in vuruşunda Serdar meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 26'ncı dakikada ceza sahasında yaşanan karambolde Mazraoui'nin içeri çevirdiği topa iyi yükselen Alvarez'in kafa vuruşunda top kaleci Ersin'de kaldı. 38'inci dakikada sol kanattan Tadic'in ortasında topla buluşan Haller'in kafa vuruşunda kaleci Ersin ayakları ile gole izin vermedi. 39'uncu dakikada sol kanattan yapılan ortada Umut'tan seken topla Haller buluştu. Haller'in ceza sahası içinden pasında topla buluşan Tadic'in vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. 43'üncü dakikada Ajax farkı 2'ye çıkardı. Berghuis'in sağ kanattan ortasında ön direkte topla buluşan Haller'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Mücadelenin ilk yarısı 2-0 Ajax üstünlüğü ile sona erdi. Murat Şahin (yardımcı antrenör), Can Bozdoğan ilk yarıda sarı kart gördü. 

Maçın ikinci yarısında Beşiktaş dengeleri değiştiremedi

51'inci dakikada sol kanattan Tadic'in ortasında topa iyi yükselen Haller'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak Ersin'de kaldı. 53'üncü dakikada Can'ın pasında topla buluşan ve savunmanın arkasına sarkan Batshuayi'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti. 62'nci dakikada Can'ın pasında savunma arkasına sarkan Kenan kaleci Pasveer ile karşı karşıya kalarak topu ağlara gönderdi ancak mücadelenin hakemi Benoit Bastien öncesinde yapılan faul sebebiyle golü geçerli saymadı. 69'uncu dakikada Tadic'in sol kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Haller'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.85'inci dakikada Neres'in ceza yayı üzenden vuruşunda kaleci Ersin gole izin vermedi. Karşılaşma 2-0 Ajax üstünlüğü ile sona erdi. Daha önce C gurubunda Borussia Dortmund'ile eşleşen Beşiktaş, bu maçta da 2-1 mağlup olmuştu. UEFA temsilcimizin henüz bir puanı bulunmuyor.

Sergen Yalçın'dan ilk değerlendirme: "Mücadele açısından gayet memnunuz"

Beşiktaş'ın Teknik direktörü Sergen Yalçın, maçın oynandığı Johan Cruijff Arena'da futbolcusu Ersin Destanoğlu ile birlikte basının karşısına geçerek maça ilişkin değerlendirmede bulundu:

Ajax karşısandaki mücadele hakkında konuşan Sergen Yalçın, "Zor bir oyun oldu. Tabii ki bu seviyede oynamak kolay değil. Ajax bu turnuvanın önemli takımlarından bir tanesi. Yıllardır bu turnuvanın içinde olan bir takım. Maç boyunca futbolcularım oyun planına sadık kalmaya çalıştılar. Topu rakibe verip, biraz daha beklemeyi tercih ettik. Çünkü kadro yapımız bunu gerektiriyordu. Oyunun tamamında futbolcularımız iyi mücadele ettiler. Böyle bir rakibe karşı iyi reaksiyon gösterdiler diyebiliriz. Mücadele açısından gayet memnunuz. Oyuncularımız istekliydi, arzuluydu ancak sonuç tabii ki istediğimiz gibi olmadı. Bu yüzden üzgünüz ama bu turnuva futbolun en üst seviyesi. Çok daha hazır olmak, çok daha fazla konsantre olmak gerekiyor. Oynadığımız takımlar gerçekten çok güçlü. Bu seviyede mücadele etmek için çok daha sağlam basmamız gerekiyor. Bugün için sadece mücadeleden ve iyi niyetten memnunuz Beşiktaş camiası olarak. Bir de sakatlık yaşamadığımız için memnunuz. Bugün sakatlık yaşamadık, inşallah nazar değmez ve bundan sonra da oynayacağımız müsabakalar böyle olur" diye konuştu.

Ersin Destanoğlu: Gençler olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın güzelliğini yaşadık

Siyah-beyazlı ekibin kalecisi Ersin Destanoğlu yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Çok eksikle geldik buraya ama iyi hazırlandık. Hocamız gereken taktikleri bize maç öncesi verdi ve elimizden geldiğince bu taktiklere uymaya çalıştık. Genç bir kadroyduk, gençler olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın güzelliğini yaşadık. Oynarken de zevk almaya çalıştık. Hocamız da bize bunu söyledi. Elimizden geleni yaptık. İyi hazırlandığımız bir maçtı. Pozisyonlar da yakaladık ama maalesef mağlup olduk. Bence önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağız."

Editör: TE Bilişim