Türkiye Basketbol Federasyonu, Erkekler Basketbol Ligi ve Bayanlar Basketbol Ligi’nin yeni isim sponsorunu açıkladı. Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen lansmanla birlikte, Misli.com 2 yıllığına basketbol liglerine ana sponsor oldu. Toplantıda konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Lideri Hidayet Türkoğlu, mutabakattan ötürü çok keyifli olduklarını tabir ederek, son periyotta sponsor gelirlerini artırdıklarının altını çizdi. Mutabakatın imzalanmasının akabinde toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve misli.com ortasında yapılacak olan iş birliğinin ayrıntılarının kamuoyu ile paylaşıldığı basın toplantısında Türkiye Basketbol Federasyonu Lideri Hidayet Türkoğlu ve Demirören Holding İdare Heyeti Lideri Yıldırım Demirören de açıklamalarda bulundular.

Hidayet Türkoğlu’nun açıklamaları:

“Hepimizin son iki yıldır çok büyük bir gayret verdiği pandemi nedeniyle hem dünya hem spor sanayisi güç bir devirden geçiyor. Uzun vadede dileklerimiz tribünlerde tam kapasite ile yola devam etmektir. Vazifeye geldiğimiz günden bu yana basketbol yayınlarını faal biçimde uygulamaya ihtimam gösterdik. Açık kanallarda yayınlanmasına katkı sağladık. Yeni dönemde da hedefimiz basketbol coşkusunu her konuta ulaştırmaktır. Bizden evvelki devirlerde her hafta yalnızca 5 maç televizyonlardan yayınlanıyordu. Biz 12 maçın ekranlarda olmasını sağladık. Geri kalan bütün karşılaşmalar TBF sayfasından izlenebilecek. Şu anda test ve lojistik hazırlıkları yapılan çalışmamız ile liglerimizin tüm maçları basketbolseverlerle buluşacaktır. Pandemi sürecinde en büyük dayanağı iş ortaklarımızdan, sponsorlarımızdan aldık. Pandeminin olumsuz sonuçları her alanda olduğu üzere sporda da yaşanırken federasyonumuz gelirlerini artırmayı başarmıştır. Sayın Yıldırım Demirören’e huzurlarınızda bir defa daha teşekkür etmek istiyoruz. Demirören Holding bünyesinde Türk sporuna sağladıkları katkı ile örnek bir duruş gösteren misli.com, 2021-22 ve 2022-23 dönemlerinde ING Basketbol Harika Ligi ve Herbalife Nutrition Bayanlar Basketbol Harika Ligi’nin ana sponsoru olacakken Türkiye Basketbol Ligi’nin de isim sponsoru olacaktır. Türkiye Basketbol Ligi, birinci sefer bir isim sponsorluğu kazanmıştır. Misli.com ile yaptığımız mutabakata katkısı olan tüm gruba teşekkürlerimi sunmak istiyorum”

Yıldırım Demirören ise, “Değerli dostum, kardeşim Lider Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Ligi’ne birinci kere isim sponsoru olunmasının bizde yarattığı heyecanı şahsen anlattı. Bu sponsorluktan gurur duyduk. Gururluyuz, memnunuz. Spora takviyeye büyük kıymet veren merhum babam Erdoğan Demirören’den sonra artık vazife sırası bizde. Ben sponsor dayanağının ne kadar değerli olduğunu federasyon başkanlığı dönemimde yaşayarak deneyim ettim. İmkanlarımız mucibince sponsor olmayı bedelli buluyorum. Her dakika büyüyen ve gelişen misli.com bilhassa alt ligleri desteklemekten onur duymaktadır. Misli.com ile Türkiye Basketbol Federasyonu iş birliğinin basketbola iyi olmasını diliyorum. Yaklaşan TBF seçimlerinin herkese güzel olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilişim