Süper Lig’in 41. haftası büyük bir heyecana sahne oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın şampiyonluk için kıyasıya yarıştığı ligde Galatasaray, deplasmanda Denizlispor’u 2-1 mağlup etti. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin mağlup olduğu haftada üç puanı hanesine yazdıran Galatasaray, son haftaya şampiyonluk iddiasını sürdürerek girdi. Beşiktaş ile puanını eşitleyen Galatasaray, averajla ikinci sırada yer aldı.

Karşılaşma oldukça tempolu başladı. İki takımın da peş peşe pozisyonlar bulduğu maçta ilk gol Galatasaray’dan geldi. 22. dakikada Halil ile öne geçen Galatasaray, 35. dakikada Babel’in penaltısıyla bir gol daha buldu. 42. dakikada Galatasaray’ın kazandığı penaltıda Emre Akbaba’nın vuruşunu kaleci Abdülkadir kurtarırken, ilk yarı 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Denizlispor, 62. dakikada savunmanın hatasını iyi değerlendirip farkı bire indirdi. İki takımın da pozisyonlar bulduğu ikinci 45 dakikada son bölüm inanılmaz bir heyecana sahne oldu. Galatasaray’ın net fırsatlardan yararlanamadığı son 15 dakikada, tempo yükseldi. Galatasaray, 82. dakikada kazandığı penaltıda topun başına geçen Mohammed’in vuruşunu kaleci Abdülkadir çeldi.

Ancak Video Yardımcı Hakem’den gelen uyarı sonrası hakem Abdülkadir Bitigen, atışın tekrarlanmasını istedi. Bu karara itiraz eden Rodallega, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltıyı tekrar kullanan Mohammed, 86. dakikada bu kez ağları havalandırmayı başardı. 89. dakikada Mohammed ile bir gol daha bulan Galatasaray, farkı üçe çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, mücadeleyi 4-1 kazandı.

Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin yenilmesiyle 9 puanlık bir maç kazanmış oldu. Puanını 81 yapan Galatasaray, Beşiktaş ile puanını eşitledi. Son haftaya girilirken Galatasaray averajla ikinci sırada yer kaldı. Küme düşmesi kesinleşen Denizlispor ise 28 puanda kaldı.

Editör: TE Bilişim