Göztepe ile geçen hafta oynanan maçı 3-2 kazanarak 6 maçlık galibiyet hasretini sonlandıran Galatasaray, Çaykur Rizespor maçına etkili başladı. Henüz 2. dakikada Emre Kılınç ile mutlak golden olan Sarı Kırmızılılar, 8. dakikada eski oyuncusu Gedson Fernandes'in harika serbest vuruş golüne engel olamadı. 

Galatasaray geri düştükten sonra bir ara sendelese de daha sonra oyunda kontrolü ele geçirdi. Galatasaray'ın tek eksiği ise goldü. Rakip kaleyi ilk yarının ilerleyen dakikalarda daha çok tehdit eden Sarı Kırmızılılar, 40. dakikada sol beki Patrick van Aanholt'la skoru eşitledi. Hollandalı, Berkan'ın pasıyla ceza sahası dışında topla uluştu. Sağ ayağıyla topu şık bir şekilde uzak köşeye gönderdi ve 1-1'i getirdi. Hollandalı oyuncu, Süper Lig'deki ilk golünü kaydetti. 

İlk yarıda başka gol olmazken; Galatasaray taraftarları ilk yarının ardından takımı tribüne çağırdı. 

İkinci yarıya da Galatasaray istekli başlamasına karşın golü yine Çaykur Rizespor buldu. 49. dakikada Pohjanpalo'nun indirdiği  topu Tyler Boyd, ceza yayı içerisinden sağ köşeden ağlara gönderdi ve konuk ekibi 2-1 öne geçirdi. 

61. dakikada Galatasaray'ın kazandığı penaltıyı üç dakika sonra Bafetimbi Gomis, kullandı. Kaleci Tarık, Göztepe maçında iki penaltı golü atan Bafetimbi Gomis'e gol izni vermedi. 

68. dakikada kaleci Tarık'ın Kerem'e hareketini VAR incelemesinin ardından hakem Ümit Öztürk penaltı olarak değerlendirdi. İki dakika sonra Ryan Babel'in kullandığı penaltı atışında Galatasaray 2-2'yi buldu. 

87. dakikada Galatasaray, maçta ilk kez öne geçti. Berkan, Feghouli ve van Aanholt arasındaki paslaşmada son olarak Hollandalı şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Van Aanholt, maçta ikinci golünü atarken; konuk ekipte Baiano, 90+3. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

Son dakikalarda Galatasaray üstünlüğünü sürdürdü ve maçtan da 3-2 galip ayrıldı. 

Üst üste ikinci maçından da galip ayrılan Galatasaray, puanını 35 yaptı. Çaykur Rizespor ise 23 puanda ve küme düşme hattında kaldı. 


 MAÇ ÖNCESİ NOTLAR: DOMENEC TORRENT'TEN GÖZTEPE MAÇINA GÖRE 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'da Göztepe maçına göre kadroda 4 değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Domenec Torrent, geçen hafta Göztepe'yi 3-2 yendikleri maça ilk 11'de başlayan oyunculardan Ömer Bayram, Erick Pulgar ve Ryan Babel'i yedeğe çekerken, Halil Dervişoğlu'nu ise kadroya almadı.

İspanyol teknik adam, Çaykur Rizespor karşısında bu futbolcuların yerlerine Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau ve Emre Kılınç'a forma verdi. Ev sahibi ekipte Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra Olimpiu Morutan ve Arda Turan da maçın kadrosuna alınmadı.

Editör: TE Bilişim