Bir tarafta Kasımpaşa mağlubiyetiyle lig arasına giren Galatasaray, diğer tarafta Atakaş Hatayspor karşısında aldığı 6-0'lık farklı galibiyetle zirveye çıkan Aytemiz Alanyaspor. Süper Lig'in 5. haftasında kapanış maçlarından biri heyecan dozu yüksek ve çekişmeli bir karşılaşma vaad ediyor.

Milli maçlar için verilen ara öncesi Süper Lig'de ilk mağlubiyetini yaşayan Galatasaray, liderlik koltuğunda oturan Aytemiz Alanyaspor'u yenerek taraftarından özür dilemeyi planlıyor. Akdeniz temsilcisinin tek isteğiyse İstanbul'da zirvedeki yerini korumak. 

Türk Telekom Stadyumu'nda saat 20:00'de başlayacak karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy   Mustafa Savranlar yapacak. 

İşte Karşılaşma öncesi ilginç istatistikler:


Süper Lig tarihinde Alanyaspor'u konuk ettiği dört maçı da kazanan Galatasaray, rakibinin filelerini 14 kez havalandırarak, 3,5 gol ortalaması yakaladı.

Galatasaray ile oynadığı son Süper Lig maçını kazanan Alanyaspor, daha önceki yedi karşılaşmanın altısını kaybetmişti. 

Alanyaspor'un Süper Lig'e çıktığı 2016/17 sezonundan bu yana her maçta gol yediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Galatasaray. Akdeniz ekibi, rakibiyle oynadığı 8 maçta kalesinde 22 gol gördü. 

Galatasaray geçen sezon süper lig'deki en farklı yenilgisini 4-1'lik skorla Alanyaspor'dan aldı. 

İstanbul takımlarına konuk olduğu son üç Süper Lig maçından dört puan çıkaran Alanyaspor, daha önceki 15 karşılaşmadan aynı puanla ayrılmıştı. 

Younes Belhanda, Alanyaspor'a karşı sahaya çıktığı son dört Süper Lig maçında da gole katkı yapmayı başardı. Faslı futbolcu 1 gol ve 3 asistle oynadı.

Galatasaray'ın santrforu Mbaye Diagne, Süper Lig kariyerinde Alanyaspor'a karşı forma giydiği iki maçta birer gol kaydetti. 

Alanyaspor forması giyen Davidson, bu sezon Süper Lig'de hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

Muhtemel 11'ler ise şöyle:

Galatasaray: Fatih, Omar, Luyindama, Marcao, Saracchi, Etebo, Feghouli, Belhanda, Ömer, Arda, Falcao

A. Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Caulker, Fatih, Moubandje, Salih, Ceyhun, Hasan, Bakasetas, Davidson, Bareiro

Editör: TE Bilişim