Metin Oktay Yerleşkesi’ndeki Altınordu Futbol Akademisi’nde gençlere sadece futbol eğitimi vermekle kalmayan, onları hayata hazırlayan Altınordu yönetimi, bir yandan düzenli olarak İngilizce, dünya futbol tarihi, iletişim, sosyal medya, satranç, sporcu sağlığı ve beslenmesi gibi önemli eğitimler verirken, diğer yandan organik tarım alanı ve besi hayvanları örnek yaşam alanları sayesinde onların hayata dokunmalarını ve her konuda farkındalıklarını artırmayı sağlıyor.

Metin Oktay Yerleşkesi’nde dana, koyun, keçi, tavuk, horoz, ördek, sülün, Sivas kangal köpekleri ve tavus kuşlarından oluşan büyük aileye son olarak “Pony” cinsi bir at da katıldı. Düzce’nin Çiflik Köyü’nde “Evcek Köy Yaşam Alanı” işleten Kubilay Ailesi tarafından armağan edilen Pony cinsi at, daha ilk günden gençlerin ilgi odağı oldu. U19/18 takımı oyuncuları sevimli ata, Atatürk’ün en sevdiği atın ismi olan “Sakarya” nın adını verdiler. 

Başkan Seyit Mehmet Özkan, “Evcek Köy Yaşam Alanı”’nı bu ülkeye kazandıran Bayram Ali Kubilay’ın BESYO futbol antrenörlüğü mezunu oğlu Ömer Faruk Kubilay tarafından yerleşkeye getirilen Pony cinsi at için Kubilay Ailesi’ne teşekkür etti. 

Özkan, duygularını şu şekilde dile getirdi:  

“Altınordu Futbol Akademisi’ni bünyesinde barındıran Metin Oktay Yerleşkemiz’de Besi Hayvanları Örnek Yaşam Alanı var. Burada ineklerimiz, danalarımız, koyunlarımız, keçilerimiz, tavuklarımız, horozlarımız, ördeklerimiz, sülünlerimiz ve tavus kuşumuz yer alıyor. Hepsini saymışken, tabii ki yerleşkenin ilk bireyleri olan ve çok sevdiğim iki adet Sivas Kangal köpeğimiz Poyraz ve Rüzgar’dan söz etmeden geçemeyeceğim. Organik Tarım Alanımız da var. Şu sıralar pırasa, ıspanak, marul, lahana, turp, brokoli, kereviz, yeşil soğan gibi kış sebzelerini kendimiz yetiştiriyoruz. Bütün bunları hem sporcularımızın sağlıklı beslenmelerini sağlamak, hem de onların farkındalıklarını artırmak için yapıyoruz. Şehir yaşamı insanları doğadan ve doğallıktan kopardı! Aslında insanlığın kendi kendisine yaptığı en büyük hata şehirlerin bu kadar kalabalıklaşması!. Doğayı seven, sayan, doğal yaşamı destekleyen insanlar da var, şükürler olsun. Kubilay Ailesi, Düzce’nin Çiftlik Köyü’nde “Evcek Köy Yaşam Alanı” isimli bir doğal yaşam alanı işletiyorlar. Tesisin içinde 50 yataklı pansiyonları da var. Kuş cıvıltıları içinde uyanmak isteyenler için böyle bir imkan da yaratmışlar. Yerleşkemiz dün sıra dışı bir gün yaşadı. Hiç beklemediğimiz bir sürpriz hediye ile mutlu olduk. Düzceli dostumuz Bayram Ali Kubilay’ın armağan olarak gönderdiği Pony cinsi at yerleşkemize geldi. Bayram Ali Bey’in BESYO futbol antrenörlüğü mezunu oğlu Ömer Faruk Kubilay tarafından getirilen Pony cinsi at, Besi Hayvanları Örnek Yaşam Alanı’nda yerini aldı. İki yaşında bir erkek olan pony cinsi ata, U19 takım oyuncularımız kendi aralarında yaptıkları anket sonunda, Atatürk’ün en sevdiği atının ismi olan “Sakarya”nın ismini koydular. “Sakarya” çok güzel bir at.. Renkli gözlü, karamel ve beyaz renkli. İnanıyorum ki sporcularımız ile iyi bir dostluk kuracak, yerleşkemize renk katacak. Kubilay Ailesi’ne yaptıkları bu sıra dışı jest nedeniyle çok teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim