Geçtiğimiz hafta olaylı Göztepe deplasmanında yaşanan tribün olayları nedeniyle 6 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Altay, ligin güçlü ekiplerinden Boluspor’a gol olup yağdı. Altay rakip kaleye tam beş gol atarken, kalesinde tek gol gördü.   
MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada sağ kanattan gelişen Boluspor atağında topla penaltı noktasında buluşan Melih’in şutunu Altay kalecisi Mustafa Çalışkan son anda engelledi.
13. dakikada sol kanattan gelişen Altay atağında açılan ortaya Paixao, şık bir dokunuşla topu altı pasa gönderdi. Kalecinin çıktığı pozisyonda Salih Sarıkaya topu boş kaleye gönderdi. 1-0
22. dakikada sol kanattan gelişen Altay atağında Tolga’nın ortasına kafayla vuran Eren Erdoğan, topu ağlarla buluşturdu. 2-0
27. dakikada orta alandan gelişen Boluspor atağında Tugay’ın defansın arkasına attığı pasla topla buluşan Balde, topu filelere gönderdi. 2-1
40. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen İbrahim Öztürk, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 3-1
58. dakikada Bülent’in ceza sahası dışından pasında ön direkte Balde topla buluştu. Balde’nin şutu son anda kalecide kaldı.
70. dakikada Balde, kaleciyle karşı karşıya kaldı, aşırtma şutu az farkla auta gitti.
88. dakikada Posmac’ın Yusuf’a ceza sahası içinde yaptığı hareketi faul olarak değerlendiren hakem, penaltı noktasını gösterdi.
89. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Marco Paixao, topu ağlara gönderdi. 4-1
90+3. dakikada Yusuf’un pasında kale önünde topla buluşan Zeki’nin şutu direğe çarpıp kaleye girdi. 5-1
KALOĞLU: GOLLER KALECİ OZAN VE TARAFTARIMIZA
Boluspor’u 5-1 mağlup ettikleri maçın ardından konuşan Altay’ın teknik direktörü Sinan Kaloğlu, ligin en az gol yiyen takımını farklı mağlup ettikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, golleri Göztepe maçında yaralanan kaleci Ozan’a ve taraftarlarına armağan ettiklerini söyledi.
Spor Toto 1. Lig’in 16. haftasında Boluspor’u konuk eden Altay, rakibini 5-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, sahada iyi bir mücadele verdiklerini ifade ederek, “İyi ve hızlı bir oyun vardı. Geçen haftaki olayları şiddetle kınıyoruz. Futbolun içinde bunları istemiyoruz. Münferit olaylarda iki kulüp de zarar gördü. Kaleci Ozan, mental olarak hazır olmadığı için oynatamadık. Genç kaleci Mustafa çok iyi oynadı. Bu olayların faturasını takımlara çıkarmasınlar. Çocuklar karakterlerini ortaya koyup kimsenin beklemediği başarıyı ortaya koyuyorlar” dedi.
Rakiplerinin ligin en az gol yiyen takımı olduğunu ifade eden Kaloğlu, “Onlara karşı iyi hazırlandık. Bu hazırlığı oyuncularım iyi ortaya koydu. Taraftarımız burada yoktu ama golleri kaleci Ozan’a ve taraftara armağan ettik. Umarım bu çıkışımız, bu oyunumuz devam eder” diye konuştu.
KARAFIRTINALAR: SEZONDA YEDİĞİMİZ GOLÜ TEK MAÇTA YEDİK
Altay’a 5-1 mağlup oldukları maçın ardından konuşan Boluspor’un teknik direktörü Sait Karafırtınalar, skorun üzücü olduğunu ifade ederek, “Bir sezonda yediğimiz golü bir maçta yedik. Bu durumun altından kalkabiliriz” dedi.
Spor Toto 1. Lig’in 16. haftasında Altay’a konuk olan Boluspor, rakibine 5-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, rakiplerini tebrik ederek, “Maçı çok fazla değerlendirecek bir durum yok. Kapalı savunmayı açmakta zorlandık. Maçın başındaki pozisyonu gol yapsak çok farklı olabilirdi. Bunlara takılmayacağız. 5 tane gol var, bunların hepsinde hakem hatası aramak olmaz. Önümüzdeki maça hazırlanacağız” dedi.
“Bir sezonda yediğimiz golü bir maçta yedik bizim adımıza üzücü” diyen Karafırtınalar, “Bu durumun altından kalkabiliriz. Takımıma güveniyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim