Kadınlar sporun her alanında güzel" sloganı ile kadın futbol takımı kuracağını duyuran siyah beyazlılar yeni bir kulvarda daha mücadele etmek için kolları sıvadı.

Geçmiş dönemlerde basketboldan, voleybola, halterden, ampute futbola kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren, ancak futbolda yaşanan zor günler ve  yarışma ortamının etkisiyle konsantrasyonunu bu alana yönlendirmek zorunda kalan  siyah beyazlı kulüpte bu karar yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendi.

Sosyal medya hesabından duyuru yapan siyah-beyazlı kulüp, duyuruda şu ifadeleri kullandı:
"Türk futbolunun 106 yıllık çınar Altay Spor Kulübü, ‘Kadınlar sporun her alanında güzel’ şiarıyla ‘Kadın futbol takımı’ kurmak üzere harekete geçti. Spor severlerin her geçen gün daha büyük ilgi ile yaklaştığı kadınlar futbol liglerine yönelik yatırım yapma kararı alan yönetim kurulumuz kendi bünyesinde oluşturacağı takımla çalışmalara start verecek."

SEGBEFİA'YA YOL GÖRÜNDÜ

Siyah-beyazlı takımın Afyonkarahisar kampına katılmayan ve henüz ülkesinden dönmeyen Segbefia'nın ligin yeni takımlarından Tuzlaspor’la anlaşmaya yakın olduğu belirtildi.

Geçen sezon devre arasında Gaziantep FK’dan transfer edilen Togolu orta saha oyuncusu, Altay’da sadece 2 karşılaşmada forma şansı buldu. Tecrübeli futbolcunun karşılıklı anlaşma yoluyla sözleşmesini feshedip kulüpten ayrılması bekleniyor.
Altay yönetimi geçen sezonki kadrosundan Helder Tavares, Andreas Tatos ve İbrahim Alhassan Adamu ile yolları ayırmıştı.

Editör: TE Bilişim