Süper Lig’in 22. haftasında Aytemiz Alanyaspor sahasında ağırladığı Hatayspor’u 6-0 mağlup etti. Bahçeşehir Okulları Stadı’nda oynanan maçta tam 6 gol atan ev sahibi Hatayspor’u adeta bozguna uğrattı. Ligde oynadığı 21 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşayıp, 35 puan toplayan Hatayspor zorlu deplasmana rakibine boyun eğdi.

Ligin ilk yarısında iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Hatayspor 5-0 kazanmıştı. Alanyaspor bir nevi bu karşılaşmanın öcünü aldı ve 3 puana 6 golle ulaştı. Aytemiz Alanyaspor’a galibiyeti getiren golleri 17, 59 ve 74. dakikada Emre Akbaba, 31. dakikada Wilson Eduardo, 77 ve 80. dakikada Oğuz Aydın kaydetti. Emre Akbaba, Süper Lig kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

FARIOLI İLE İKİNCİ GALİBİYET

Francesco Farioli yönetiminde iki maçını da kazanan Alanyaspor puanını 32’ye yükseltti. Hatayspor, Galatasaray galibiyetinin ardından aldığı bu ağır mağlubiyetin ardından 35 puanda kaldı.

Süper Lig’de pazar günü Aytemiz Alanyaspor, Giresunspor’a konuk olacak. Atakaş Hatayspor, Çaytkur Rizespor’u ağırlayacak.

Editör: TE Bilişim