Milli oyuncu Shane Larkin'in Anadolu Efes ile sözleşmesi sona erdi. 4 sezondur lacivert-beyazlı kulübün formasını terleten 29 yaşındaki oyuncu 2 Euroleague şampiyonluğunun yanı sıra 2018-19 ve 2020-21 sezonlarında ING Basketbol Süper Ligi şampiyonlukları yaşadı.

Son 2 sezondır Avrupa basketbolunun zirvesinde yer alan Anadolu Efes sözleşmesi sona eren Shane Larkin'in sözleşmesini uzatmak istiyor.

Yunan gazeteci Ioannis Pallas'ın haberine göre Anadolu Efes, tecrübeli oyuncuya 2 yıllık kontrat teklif etti. Pallas, İstanbul temsilcisinin Larkin'e 2 yıl için 7 milyon dolar ödemeyi planlıyor.

Larkin en iyi 5'te

THY EuroLeague'nde 2021-2022 sezonunun en iyi 5'inde Shane Larkin de yer aldı.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, Mike James (Monaco), Shane Larkin (Anadolu Efes), Nikola Mirotic, (Barcelona), Walter Tavares (Real Madrid) ve Sasha Vezenkov (Olimpiakos) en iyi 5'e seçilen isimler oldu.

Sonuçlar; medya, taraftarlar ve THY EuroLeague takım kaptanları ile başantrenörleri tarafından verilen oylarla belirlendi.

EuroLeague'in açıklamasında, "Larkin, Anadolu Efes için her yerdeydi ve asistte dördüncü, genel klasmanda dördüncü, sayıda altıncı (14,6) ve top çalmada yedinci oldu (1,3). Her üç kategoride de ilk 10'da yer alan iki oyuncudan biriydi." ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim