Gazeteci – Yazar Sinan GENÇ tarafından kaleme alınan “İsyanla Başlayan Efsane Göztepe” kitabının tanıtımı için Karabağlar Belediyesi katkılarıyla “Efsaneler Gecesi” düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından “97 Yıllık Koca Çınar” adlı tanıtım filmi ile başlayan gece tutku dolu duygulara ev sahipliği yaptı. Tanıtım filminden sonra Göztepe marşı çalınması ile yerinde duramayan taraftar yine devreye girdi. Tatlı ve düzeyli tezahüratları ile katılımcılardan alkışı aldı. E ne de olsa taraftar her yerde taraftar. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin SELVİTOPU, CHP İzmir Milletvekili Kani BEKO, İzmir Belediye Başkan vekili Mustafa ÖZUSLU, Göztepe Spor Kulübü eski Başkanı Mehmet SEPİL konuşmaları ile geceye katkı sağladılar. 

“Ben başkanlıktan ayrıldım ama Göztepe’den ayrılmadım” diyen Mehmet SEPİL’in bu sözleri alkış aldı. 

Tarih Kokulu Gece…

97 yıl önce kurulan ve kuruluşta emeği geçen köklü isimler ve akrabaları gecede yer aldı. Göztepe Spor Kulübü Kurucusu ve ilk Fahri Başkanı Rahmi FİLİBELİ’nin torunu, eski futbolcu Ceyhan YAZAR, eski teknik direktörlerden Adnan SÜVARİ’nin kızı, İzmir eski Valisi ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün silah arkadaşı Kazım DİRİK Paşa’nın torunu her biri ayrı tutkuyla köklerinden aldığı tarihi anıları, kalpten duygularla paylaştılar. 

Yazara Dair…

İzmir basınının tanınmış isimlerinden biri olan Sinan GENÇ, Göztepe’nin varoluş hikayesini; bilinmeyen birçok belge ve fotoğrafları ile kuruluşundan günümüze kadar kurucuları, fahri başkanları, efsane isimlerin hayatlarını, olayları ve tarihi maçları 902 sayfalık koca bir kitapta anlatmış.

Çok büyük bir emek ve özveri ile yazılmış bir kitap. Kendisini tebrik ediyoruz.

Sinan GENÇ anlatıyor…

Okuyarak büyüdüğünü ve kurucuların, fahri başkanlarının kim olduğuna dair araştırma yaptığını heyecanıyla dile getiriyor.Bazı önemli isimlerin tanınmadığını ve gün yüzüne çıkarmak istediğini anlattı. Tarihi başarıları gerçekleştiren bir kulüp olduğunu ve bu başarıda yer alan isimlerin unutulmaması gerektiğini söylüyor. Tarihi belgelere ulaştığında doğru bilinen yanlışlar olduğu bilgisini verdi ve bu gecenin aslında kendi gecesi değil Göztepe’nin gecesi olduğunu dile getirdi.

İnce Davranışlar…

CHP İzmir Milletvekili Kani BEKO ve Göztepe Spor Kulübü Eski Başkanı Mehmet SEPİL ve eski yönetim kurulu üyelerinden Murat GÜMÜŞDÜĞME ile kısa da olsa sohbet etme fırsatı buldum. Değerli vakitlerini bana ayırdıkları için ayrıca teşekkür etmek isterim. Beni dikkatle dinlemeleri çok ince bir davranıştı. 

Sevgili Mehmet SEPİL’in “Bunu mutlaka yaz” dediği cümleyi iletmekten gurur duyarım. “Göreceksin Göztepe daha iyi olacak.” Umarız dilediğiniz gibi Göztepe için ve İzmir için daha iyi olur.

Spor Adına…

Spor adına atılan ve sonraki nesillere kalacak bir tarih kaydedildiği için desteklenmesi gereken bir davranış bütününde bulunduğum için mutluyum. Böylesi adımların örnek teşkil etmesini ve devamının gelmesini temenni ediyorum 

Kitap güzel, gece güzel ama katılan kökler hepsinden daha güzel.

Gecenin Sonu…

Gecenin son konuşmasını Sinan GENÇ gerçekleştirdi ve konuşmasının sonrasında yazarave Göztepe’nin kurucu isimlerinin torunlarına, çocuklarına da armağanlar verildi.

500 kişinin davet edildiği ancak daha fazla katılımın olduğu bir geceydi. Başlangıçtan hediyelerin verildiği ana kadar çok düzenli ve akışta gidiyordu gece. Armağanların veriliş anı spontane gelişmiş gibiydi. Bu değerli anı ölümsüzleştiremeden armağanlar verildi. Bazı isimler fotoğraf karelerinde görünemedi. 

Dışarıda çok güzel hazırlanmış ve lezzetli ikramların olduğu masalar vardı. O masaların yanında bir de yazar için ayrı bir masa olsaydı ve kitap alan katılımcılar orada sıra ile kitaplarını imzalatabilselerdi beş yıldızlı bir gece olacaktı. 

Sporla Kalın…