Meslekte çeyrek yüz yılı devireli iki yıl olmuş bir gazeteci olarak bu mesleği yaparken ilk günkü heyecanı hala duymuyor isen; başarının da gelmeyeceğini öğrenecek kadar uzun süre geçirdiğimi söylemeliyim. Muhabirlikten Genel yayın Yönetmenliğine kadar her sırasıyla her görevde bulunmuş bir gazeteci olarak her anımdaki en ve tek heyecanım hep Haber oldu. Ama bu mesleğin bir ekip işi olduğunu da hiçbir zaman aklımdan çıkarmadım.

Yeni Asır’da uzun yıllar omuz omuza birlikte çalıştığım Hürol Dağdelen de; ekip arkadaşlığın, gazeteciliğin, iş ahlakının ve haber heyecanının en fazlasını yaşadığım, gördüğüm arkadaşlarımın başında geliyor. Hürol şimdi yine yeni bir heyecanla Son Mühür Haber Sitesinin Yazı İşleri Müdürü olarak, tecrübelerini hem genç arkadaşlarına aktarıyor hem de okurlarına seviyeli gazetecilik nasıl yapılır onu gösteriyor. Yerel gazeteciliğin önemini en iyi bilenlerden biri olarak 13. Sayısıyla birinci yaşlarını kutlayan sevgili Son Mühür ailesini ve okurlarını yürekten kutlarım. Gazetecilik eğitimi görmüş yeni mezun İletişim Fakülteli genç arkadaşlara da bir okul görevini gördüklerini biliyorum. Amaçlarını “Nitelikli ve ilkeli gazetecilik” olarak açıklayan Son Mühür ailesi 25 kişilik kadrosuyla; medya alanında geleceğin açılımında daha fazla yer edineceği bilinen internet medyası ile radyo ve televizyonuyla bir medya kuruluşu ciddiyetinde.

Dünya bu kadar büyürken, küreselleşme artık bu denli yaygınlaşırken; öncelikle insanların ve elbette kurumların da kendisini ifade edebilmesi, takdir edilmesi daha da kıymetli oluyor. Sadece bu yanışla bile baktığınızda yerel haberciliğin ne kadar anlamlı olduğunu bile anlamak mümkün. Çünkü; küresel dünyada sizin herhangibir yaptığınız iş ve işlemin duyurulması için çok daha fazla efor, zaman, kaynak harcamamanız işten bile değil. İster iş insanı olun, ister Sivil Toplumcu ister siyasetçi. Her alanda sesinizi duyurmak adına gazetecilere ihtiyacınız var. Ve; bulunduğunuz il ya da ilçedeki gazetecilerin ve yayın kuruluşlarının yaşaması da sizlerin elinde. Ben buradan bu vesileyle, yerel gazete, televizyon, radyo, internet sitesi her ne alanda olursa olsun sayılarının artması, etkinliklerinin artması ve yaşaması adına mali desteklerin de verilmesi gerektiği çağrımı yapmak isterim. Devletin vereceği katkının da keza aynı. Bağımsız, nitelikli, ilkeli yayıncılığın yolu; mali anlamda güçlü olmak ile de yakından ilgili çünkü.

İletişim Fakültesi’nde haber nedir sorusunun cevabı olarak hocalarımız; insanı, doğayı, yaşadığımız çevreyi ve dünyayı ilgilendiren her şeydir diye öğrettiler. Bizi bizden, bizi ilgilendiren her şeyden haberdar eden bütün meslektaşlarım ve yayın kuruluşları; ilkeli ve seviyeli ve elbette faydalı yayıncılık yaptığı sürece en fazla desteği hakkediyor. İlla ki aynı çatı altında çalışmamıza da gerek yok. Rakip de olsak, ayrı gruplarda da çalışsak neticede bizler gazeteciyiz. Son Mühür gazetesinin birinci yılını ve bütün emek verenleri bir kez daha kutluyorum. Nice yıllar; doğru-ilkeli habercilik yapmaları yönünde iyi dileklerimi sunuyorum.