TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Manavgat'ta yaşanan afet sonrası, İzmir 1. Olağan Kongresine katıldı.

"Sorunları çözmeye geldik"

Sık sık "Başbakan Sarıgül" sloganıyla sözü kesilen TDP Genel Başkanı Sarıgül, konuşmasına sorunları çözmeye geldik diyerek başladı. İzmir için, çok coşkulu bir konuşma hazırladığını belirten Başkan Sarıgül, Manavgat'ta yaşanan afetten sonra bölgeye intikal elirttiğini belirtti. Başkan Sarıgül, " Canımız yanıyor. Bir köpek zincirli yanmış, çınarlar, mallar yanmış. Cennet vatanımız üzerinde oyunlar oynanıyor. Bu oyunu bozacağız. Pazartesi, Antalya'da kongrede olacağım. Orada çözüm önerileri sunacağım biraz soğusun diye bekliyorum. Biz farklı bir partiyiz. Sorun varsa tespit edip, tedavi ederiz. Biz farklıyız, Güneydoğuda yıllardan beri bize kucak açanlara selam olsun" ifadelerini kullandı.

"Çalışa çalışa kazanacağız"

İzmir'in suyunu kirleten altın madenlerine tepkisini gösteren Başkan Sarıgül, "Gaziemir'i nükleer enerji ile kirletene Aliağa'nın havasını bozanlara dur demeye geliyoruz. Kimse bizim ne ekip, ne yetiştiriceğimize karışamaz. Biz, istediğimizi eker biçeriz... Buna ancak parlemento karar verir. Gençler mutlu ve özgür olmak istiyor. Gençler korkmayın gelin partimize burada sesinizi duyurun. Demokratik bir alan burası, Genel Başkan, 2 dönem iktidara gelemezse yerini size bırakacak" sözlerini aktardı.

"Fakirlikle mücadele için kurduk"

60 yakın ilde teşkilatlarını kurduklarını dile getiren Başkan Sarıgül, İzmir'de nişan günümüz düğünümüz Eylül'de kurultayda olacağını aktardı. Başkan Sarıgül, "Ondan sonra bizi görün. Kısa zamanda büyük yol aldık. Ak Partiden iktidarı almak için geldik. Bu yolun sonu TDP iktidarıdır. Yitirilmiş umutları yeşertip, gençlerin sorununu çözüp yoksulluğu bitireceğiz" dedi.

İzmir'in, ceketini koyarak kazanan adaylaran sıkıldığını belirten TDP İl Başkanı Metin Çağrı, bölgenin, hükümet tarafından görmezden gelmesinden sıkıldığını dile getirdi. Aynı zamanda, depremzedelerin imar sorununun kati suretle çözülmesini vurgulayan Başkan Çağrı, şehrin diğer sorunlarına değindi. 

"İzmir bir kıvılcım bekliyor!"

Türkiye'de yaşanan, sol ve sağ çatışmasının kendileri sayesinde biteceğine inanan Başkan Çağrı, "Biz sağı ve solu birleştirdik. İşçi patron, sağcı solcu, hep birlikt ebu ülkedeki yaşam kalitemizi yükselteceğiz. Hiçbir ülkenin sınırları bu kadar sahipsiz değil. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgün, Şişli'deki tecrübesiyle Türkiye'yi marka yapmaya geldi. Ampulu seven sinekler gibi değil, kalbimizin ışığıyla ülkeyi aydınlatmaya geldik" sözlerini kullandı.

TDP Ege Bölge Başkanı Akif Akar, kongre hazırlığı süresince yardım eden herkese teşekkürlerini iletti. Başkan Sarıgül'ün ve onun iktidarının, Türkiye'nin değişimi için kaçınılmaz şart olduğunu belirten Başkan Önder, "TDP Genel başkanı ve gelecek Türkiye'nin Başbakanı Mustafa Sarıgül'e, 'Değişim Hareketi' için şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

Özgür basına, cesur kalemlere selam ileten Başkan Sarıgül, yazılıdan geçip, mülakatta kalan gençlere de değindi.

Altay'ın tekrardan Süper Lig'e yükselmesine çok sevindiğini dile getiren Başkan Sarıgül, Karşıyaka, Altınordu, Göztepe ve Metin oktaya da selamlarını iletti.

Başkan Sarıgül, İzmir Marşı'nı salondakilerle  coşkuyla söyleyerek, konuşmasını bitirdi.

Editör: TE Bilişim