Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu Semra İğtaç'ın hazırlayıp sunduğu Haber Aktüel'in konuğu oldu. "Merkez Sağ Türkiye'nin çimentosudur" diyen Serdaroğlu, İğtaç'ın Davutoğlu ve Babacan'ın kurduğu partilerin bu  çimentonun neresinde olduğu sorusuna;

"Onlar merkez sağda falan değil artık, Türk Milleti'nin farketmesi lazım. Bazı olayları sayın Davutoğlu bu ülkede 5 sene Dışişleri Bakanlığı yaptı. Başbakanlık yaptı, Ak Parti Genel Başkanlığı yaptı. Hiç o zamanlar bu yaşadığımız olaylarla ilgili hiç o tarihlerde hiç bir şey söylemedi .  2019 yılında partisinden istifa etti. Daha evvel Tayyip Bey kendi sekreterine söyledi "Bıraksın gitsin" diye. Adam Başbakan bıraktı gitti... Biat var orada, şartsız itaat var... Dönüpte diyemiyor ki -Ben seçimle geldim-"  yanıtını verdi. 

Davutoğlu'nun siyasi bagajının çok yüklü hatta çok ağır yüklü bir insan  olduğunu söyleyen Serdaroğlu, "Demokrasi suçu işledi.  7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında  Güneydoğu'da çok insanımız öldü. Doğu'da, Ankara'da Gar katliamı 107 insanımız paramparça oldu. Polis 2 saat sonra gitti oraya bunu yapmaya kimin hakkı var? " dedi.

Editör: TE Bilişim