Türkiye Değişim Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Büyük Kurultayı'nda söz aldı.

Türkiye Değişim Partisi, ezilmişlerin, yoksulların, yok sayılanların, çaresizlerin, kimsesizlerin ve itiraz edenlerin partisidir. Benim ülkemde her üç kişiden biri yoksul, her üç gençten biri işsiz. Bu vicdansızlık değil mi? Bizim buna itirazımız var.

İşsizlik artmış, kiralar uçmuş, mutfaklarda yangın var ama bunlar siyaset simsarlarının umurunda değil. “Türkiye’nin önünü kesen tek lobi var! O da siyaset lobisidir,” deyince bana kızıyorlar. Bunların hepsini evlerine göndermeden bu düzeni değiştirmeden, Türkiye rahat edemez. Bu düzeni biz değiştireceğiz. 

Salon siyasetine, elitlerin iktidarına, güçlülerin hegemonyasına son vermek üzere harekete geçtik. Edirne’den Hakkâri’ye, herkesin karnının doyduğu, zengin ve bereketli bir vatan sofrası kuracağız.

Türkiye’yi barışa barışa büyüteceğiz. Türkiye’yi barışa barışa değiştireceğiz.

Hiç kimse merak etmesin; hepimiz aynı sofraya oturacak, aynı ekmeği bölüşeceğiz. Kardeşçe, hakça, adilce, barış içinde yaşayacağız.

  • Tarıma, turizme, teknolojiye, tekstil ve tasarrufa önem vereceğiz.

  • Dışarıdan tarım ürünü ithal etmeyecek, kendi çiftçimize ürününü değerinden alma garantisi vereceğiz.

  • Çarşıyı, pazarı, sanayiyi, tarımı canlandıracağız. Türkiye yatırım cenneti olacak.

  • Kar etmeyen işletmeden vergi alınmaz. ilkesiyle hareket edecek, işyeri açma ve istihdam yaratmanın önündeki engelleri kaldıracağız.

  • Asgari ücreti yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde belirleyeceğiz.

  • Bankacılık sistemini gözden geçirecek, Ziraat Bankası ve Halk Bankasına “eşe dosta kredi vermeyi bırak” esnafı, çiftçiyi ayakta tutmak için çalış diyeceğiz.

  • Bizim iktidarımızda devlet tarafsız olacak, adil olacak, etkin olacak, vicdanlı ve şefkatli olacak. Yurttaşlarının beyanını esas alacak. Devlet kurumları, başvurulara 24 saat içinde cevap verecek.

  • Hiçbir dava 1 yıldan uzun sürmeyecek.

  • İşe alımlarda mülakat kaldırılacak. Öğrencilerin kredi borçları sıfır faizle yapılandırılacak.

  • Herkesin bir evi olacak. İlk kez ve oturmak için ev alan vergi ödemeyecek.

  • Engelliler Bakanlığı, Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı ve Projeler Bakanlığı kurulacak. Tarım ve Orman, Turizm ve Kültür, Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları birbirinden ayrılacak.

  • Toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadınlara eşit düzeyde istihdam olanağı sağlanacak. Kültür ve sanat faaliyetlerinden vergi alınmayacak.

Bunları yapmak kaynak meselesi, bütçe meselesi değildir, bunları yapmak tercih meselesidir. Vicdan meselesidir. Bütçedeki parayı nereye ve kimlere harcayacaksınız mesele budur. Bizim tercihimiz halktan yana olacak, bizim tercihimiz fakirden, yoksuldan, işsizden yana olacak.

Bunları diğer partiler yapamadı çünkü onlar sistemin partisi. Biz sisteme başkaldıran partiyiz. Onlar koltuklarını bu bozuk düzene borçlular. Bizim halkımızdan başka kimseye borcumuz yok.

Sorunlarımızın dertlerimizin çözüm yeri ne Washington’dur, ne Brüksel’dir, ne Moskova’dır. Çözüm yeri burasıdır. Bizim Ankara’dan başka başkentimiz yok. Bizim Türkiye’den başka ülkemiz yok.

Türkiye göçmen deposu değildir. Türkiye Batı’nın, ABD’nin bekçisi hiç değildir. Sınırlarımızı ve çıkarlarımızı korumada asla taviz vermeyeceğiz.

Türkiye Değişim Partisi iktidarında, Türkiye’miz içerde huzurlu, dışarda onurlu olacak.

Biz, Türkiye’yi yeniden Atatürk Türkiye’si yapacağız. Atatürk Türkiye’si demek, “Tam Bağımsız Türkiye” demektir. Atatürk Türkiye’si demek, çalışmak, üretmek ve kendine güvenmek demektir.

Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyetin değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inançlara saygılı laikliği yaşatan, üretimi destekleyen, emeği koruyan, 'hudut ve bayrak birliği' diyen herkese kapımızı açıyoruz.

Editör: TE Bilişim