SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/İzmirli depremzedelerin sorunlarından bahseden Güven, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova Belediyesi’nin bu konuda ortaklaşa çalışıp, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden yasayı geçirip sorunların hallolmasını vurguladı. Güven, “Depremzedeler konusunda ağır davrandılar, yavaş hareket ettiler. Kılıçdaroğlu’nun baskısıyla değil, kentin kendi iç dinamikleriyle bunu önceden halletmeleri gerekirdi. Emsal artışı doğru bir karardır. Bizim belediyeler, bazı konularda yavaş davranıyorlar” diye konuştu.

“Karşıyaka Stadı’nı Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmalı”

Stat yapımının belediyelerin işi olmadığına dikkat çeken Güven, şu mesajları verdi.

“Karşıyaka’da stat sorunu yıllardır tartışılır. Bu görev, devlete ait. Profesyonel lig statlarını belediye değil devlet yapar. Yüz milyonlarca para harcanması gereken bir yer. Belediye ağlıyor, Karşıyaka personel giderlerini vermekte zorlanıyor, Büyükşehir kredilerle yönetiyor projelerini. Bu görevi üstlenmek, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan arsayı devralmak son derece yanlıştır. Sen büyükşehir olarak, orada kullanacağın bütçeyi kendi zorluklarında kullan. Bütçe sıkıntısı var, Karşıyaka’da kullan. Binlerce araç trafiğe giriyor, yollar yapılı değil. 2018’de tramvay devreye girdi. Güzelyalı’da alt geçit yapıldı. Onun dışında hiçbir proje hayata geçmedi. Yapmanız gereken işlere yönelin, bırakın o görevi bakanlık yapsın

“Öğrencilere 50 avro verilse, üç öğrenci ev tutar”

Ülke geneli yaşanan, öğrencilerin yurt ve barınma sorununu dile getiren Güven, yurtların yetersiz olmasından dert yandı. Güven, “İktidar, yerel yönetim ortaklaşa yapabilir. Ev kiralama noktasında öğrencilere katkı yapılmalı. Öğrencilere kira katkısı verilsin. Buca’da bin 500 liraya üç kişi ev tutabilirsin. Kimlere bu paraları veriyorlar, hastanelere, yollara. Afyon Havalimanı’na inen yolcu yok, milyonlarca para ödüyoruz. Devler bu çocuklara 500 lira verse, 50 avro, üç öğrenci bin 500 liraya ev tutar kendisine. Cumhurbaşkanına göre böyle bir sorun yok. Türkiye, Almanya ve Fransa’dan daha iyi ona göre” ifadelerini kullandı.

“Artık yönetemiyorsunuz”

Bütçenin yüzde 20’sinin tarımla uğraşan köylü ve çiftçilere aktarılmasını vurgulayan Güven, Ziraat Bankası’nın kuruluş amacının köylüyü destekleyip üretimi sağlamak olduğunu vurguladı. Ziraat Bankası’nın, yeni havalimanına, müteahhitlere para aktarmasını sert bir dille eleştiren Güven, “İş Bankası, çok cüzi oranda kredi verir hale geldi köylüye, çiftçiye. İlaç, gübre ve mazot çok yükseldi. Mazotu 1 buçuk liraya yatlara veriyorsun, köylüye gelince 6 lira. Avrupa’da tarım ciddi anlamda desteklenip, değer veriliyor. O insanların elinden tutuluyor. Kooperatifleşme çok önemli. Ülkemizde maalesef kooperatifleşme, yavaş yavaş çökertildi. Bunlar tarımı destekleyen unsurlardı. Türkiye, geçmişte kendisine yetebilen nadir ülkelerdendi. Şimdi yüzde 75’ini dışarıdan alıyor. Üretimi planlayıp, doğru işler yapmazsan hiçbir yere varamazsın. Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir’ diye boşuna dememiş” sözlerini aktardı.

“83 milyona çağrı yapıyoruz”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, kararlılıkla çalışmalarını yürütürken, Tüm Türkiye’yi gezdiğini belirten Güven, ülkeyi bu iktidardan kurtarmak için bu işe girdiklerinin altını çizdi. İktidarın ömrünü tamamladığına dikkat çeken Güven, “Yeni bir iktidara ihtiyaç var. Hep birlikte bu iktidar yerine yeni bir düzen kuralım. Tüm siyasi partilerde bulunan yurttaşlarımız, eğer memnun değilseniz, onları başarılı bulmuyorsanız gelin bizim partiye” dedi.

“Metal yorgunluğuna rağmen muhalefetin başarısızlığını konuşuyoruz”

Yapılan anketlere değinen Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 40, muhalefet adayının yüzde 30 bandında olduğunu belirterek, “Bu şartlarda, ülkenin ekonomisinin, adaletinin her anlamda büyük tahribata uğradığı dönemde, muhalefet halen yükseliş trendi yakalayamıyor. Bunların sorgulanması lazım. Bizim çıkış noktalarımızdan birisi bu. 20 yıldır bu iktidar var, o gün doğan çocuk şu anda seçmen. Bunları görerek alternatif çözüm var, gelin buraya demek için partiyi kurduk. AKP’den, MHP’den memnun olmayanlara, diğer partilerden memnun olmayanlara çağrıda bulunuyoruz. Ciddi oylar alacağımızı düşünüyoruz. AKP, Türkiye partisi oldu. Bu oyları almasının sebebi bu. Türkiye’nin sahillerinin partisi olursanız, alacağınız oy bellidir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim