Ertuğrul TURAN / 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 9 Eylül kutlamaları sırasında Nutuk’tan alıntı yaparak 100 yıl önce bu ülkeyi yönetenler, hıyanet içindeydiler sözleri üzerine, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İzmir yerel yönetimleri bakımından işgal altındadır” demiş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise düzenlediği basın toplantısında Kurum için, “Hadsiz. Sen seçilmiş birinin atadığı bir atanmışsın. Seçilen belediye başkanlarımız %60, %70 oy alarak seçildiler. Sen ise atandın. İstersen büyükşehir  belediyesine, istersen bir ilçe belediyesine hatta seçtiğin bir mahalleden aday ol, muhtar bile olmazsın” demişti. 
YANIT KAYA’DAN GELDİ
Özel’in bu sözlerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yanıt verdi. Kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kaya, “CHP'li Özgür Özel, nezaket ve ahlak dışı çirkin dilini yine konuşturmuş. Söz, sahibinin kalitesini gösterir. İzmir'den aday olmak istediğin belli. Bir İzmirli olarak söylüyorum, İzmir'in siyasi kültürü bu dilini asla benimsemez. 2023'te, sandıkta tokadı yiyince görürsün!” yazdı.
İZMİR’DEN ADAY OLACAK MI?
Paylaşımında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi İzmir’den milletvekili adayı olmak istediğini iddia eden Kaya’nın kehanetinin gerçek olup olmayacağını ise zaman gösterecek.  

Editör: TE Bilişim