CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın onanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla Bursa'dan İstanbul'a alınan ‘Milletin Sesi’ mitingi gerçekleşti. Protokol’ün olmadığı miting de CHP'li Belediye Başkanları, Milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve 6’lı masanın liderlerinin gönderdiği temsilciler yer aldı. Milletvekilleri ise Kılıçdaroğlu’nu halkın arasından dinledi. Yoğun ilginin olduğu Maltepe Sahil Miting Alanı'nda yapılan mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce vatandaşlar, yaşadıkları adaletsizliklere dair söz aldı.

Miting boyunca "Ak Parti halka hesap verecek, hak hukuk adalet" sloganları atıldı.

Miting de Gezi şehitlerin yakınları ve tutuklu olanların aileleri adına söz alan Meriç Kahraman: "Baskıya, zulme, yağmaya, talana, memleketin bir istibtad düzeni ile yönetilmesine karşı toplanan bu kalabalığı selamlıyoruz. Bu adalet talebi; kentlerimizin yağmalanmadığı, kamu kaynaklarımızın yok edilmediği geleceğimiz içindir. Bu adalet talebi, yargının bağımsız olduğu, yaşama sahip çıkan seslerin duyulduğu, mesleklerinin gereklerini yapan hak savunucularının tutsak edilmediği bir ülke içindir. Gezi; eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi için, bu ülkenin sönmeyecek umududur. Buradan Bakırköy’e ve Silivri’ye selamlar. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" dedi.

“KOYUN GİBİ MİLLETİZ”

Nazife canoğlu isimli vatandaş ise "Ben 70 yılından beri Türkiye'de her yola başvurdum fakat bu demek değildir ki 10 senedir herşeyim bitti, koyun gibi milletiz. Hepinizi çok seviyorum fakat ben 2 senedir bana gelen yardımlarla ayakta duruyorum. Beni idama da götüseler aynı şeyleri yine söyleyeceğim. Önce vatandaşın halini hatrını soracak, kapımızın çalınmasını istiyoruz biz oy zamanı nasıl koşuyorsak bize de öyle koşulmasını istiyoruz. Ben hayatımda ne böyle zam gördüm ne de pahalılık gördüm. Başa kim geliyorda hakkımızı korusunlar" dedi.

“VATANAŞ TAVUK BİLE ALAMIYOR”

20 yıldır kasap olan ve en kötü zamanını geçirdiğini söyleyen Fatih Uludağ:  "Çıraklık zzamanlarımızda ustalarımız bize dedi ki ihtiyaç sahibi geldi mi geri çevirmeyin ama biz artık veremeyecek duruma geldik. Elektrik faturaları çok fazla geliyor sadece biz kasaplar değil vatandaşta etkileniyor. Biz istiyoruz ki vatandaş et evine soksun ama vatandaşta et alamıyor. Bırakın kırmızı et almayı tavuk bile alamıyorlar. 15 TL’lik kıyma istiyor vatandaş 15 TL kıyma 100 Gr bununla dört kişilik aile yemek yiyecek" dedi.

“BİZİ BU DÜZENE GETİRENLERE NALET OLSUN”

Tornacı ustası Abdullah Korkunç ise "Çocuğum benden karpuz istedi yarım karpuz alabildim bizi bu düzene getirenlere lanet olsun. İşsizim gidiyorum bana asgari ücreti layık görüyorlar yabancılara iş veriyorlar kendi ülkmeizde yabancı oldu. Faşizm kaybedecek halk kazanacak." açıklamalarını yaptı.

"HARAMİLERİN SALTANATI YIKILIYOR"

Vatandaşların ardından konuşma yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: "Hiçkimse umutsuzluğa kapılmasın haramilerin saltanatı yıkılıyor. Beş yıl önce ilk adımını attığımız yolun finaline yaklaşıyoruz. Benden önce halkımızın çığlığını dinlediniz. Birileri halkı karanlığa sürüklemek korkuya sürüklemek istiyor. Bizi özgürce eleştireceksiniz eleştirmekten korkmayacaksınız. Memleketi uyuşturucu bataklığına çevirdiler. Sonuna kadar kavga edeceğiz ve kazanacağız. Sürekli güvensiz bir ortam oluşturmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Kazanacağız söz veriyorum kazanacağız. Gençlerimizin yüzde yetmişi yurt dışına gitmek istiyor. Gençleri umutsuzluğa mahkum etmek istiyorlar. Enflasyon yüzde 150'lere dayanmış, onlar emeklinin bayram ikramiyesine tek kuruş zammı dahi çok görüyorlar. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Herkes bu değişime hazır her şeyden önemlisi bu değişime kadınlar hazır gençler hazır. Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Yolsuzluk yapanların, kul hakkı yiyenlerin kim olduğuna bakmadan tepelerine inmek zorundayız. 5'li çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunların düzenine çomak sokacağız. 5'li çetelere ses çıkarmayanlar iyilikte yarışan belediye başkanlarımıza baskı yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE DEĞİŞİME HAZIR"

Kılıçdaroğlu; "İktidar değişti, hak hukuk geldi diye yetinmeyeceksiniz. Bir hata gördüğünüz zaman eleştirmekten çekinmeyeceksiniz. Biz kazanacağız, söz veriyoruz, biz kazanacağız. Ülkemiz ağır bir buhranın içindedir. Bu ekonomi adaletsiz yönetimin sonucudur. Bu, hakka, hukuka ve adalete sırt dönmenin sonucudur. Bu ekonomi, adaletsiz yönetimin sonucudur. Milyonlarca aile, ağır yoksulluk içinde geçinemiyorlar. Enflasyon yükseldi, onlar emeklilere tek bir zammı dahi çok görüyor.  En değerlilerimizi kaybediyoruz, gençlerimiz yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile. Onların hamasi söylemlerinden de, yalanlarından da bıktık. Ağızlarını açtıklarında 2053, 2071, Almanya bizi kıskanıyor, maddelerde gizli anlaşmalar var. Bunlar yalan. Uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı artık. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır." dedi.

Mitingin sonunda Kemal Kılıçdaroğlu katılım sağlayan vatandaşlar ile birlikte “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” şarkısını söyledi.

Editör: TE Bilişim