SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/İzmir İl Kongresi’ni oldukça başarılı geçtiğini anlatan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz iki konuya dikkat çekti. Bunlardan ilkinin kongreye gelen katılımcıların profilleri, ikincisinin kongrenin içeriği olduğunu kaydeden Oğuz, “Bu iki unsur bizim kongremizi çok renklendirdi. Biz de böyle bir kongreyi organize etmekten, pozitif geri bildirimlerden onur duyuyoruz. Şimdi 18 Eylül’de Kurultayımızı yapacağız. Bizim kadar hızlı örgütlenen başka bir parti yok” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de ilkiz”

Memleket Partisi’nin, ilk kurultayını gerçekleştireceğini müjdeleyen Başkan Oğuz, partinin 17 Mayıs 2021’de kurulmasına karşın, hızlı bir şekilde il ve ilçe örgütlenmelerini gerçekleştirerek hazır olduklarını ifade etti. Başkan Oğuz, “Memleket Partisi, Türkiye’nin 52 ilinde örgütlenme başarısını gösterdi. Tam dört ayda bu kadar örgütlenmeyi başarıp, ilçelerde örgütler kurup, illerdeki kongreleri bitirip kurultayı yapabilmek büyük başarı. Büyük fedakarlıklar yaptık” dedi.

Kurultaya dört aylık kısa bir sürede hazırda bulunmanın, Türkiye’de benzeri olmadığını vurgulayan Başkan Oğuz, Memleket Partisi hakkında söylenen olumsuz eleştirilere, “Bizi yıpratmak için dedikodular. Dört ayda trde örneği olmayan bir başarı. Bizden önce kurulmuş siyasi partiler var, ama henüz kurultayını gerçekleştirmemiş durumda. Mp üç ilde örgütlenmelerini tamamlamış 900 kurultay delegesiyle Ankara'da kurultayını yapacak. Bundan daha hızlı daha iyi kurultay yapacağını düşünen varsa buyursun. Bunları söyleyen bilgisizdir” diyerek yanıt verdi.

“Basın özgürlüğünün Ö’sü telaffuz edilmiyor”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, “Bizi ne havuz medyası, ne de muhalefet medyası yayınlıyor” sözlerini desteklediğini belirten Başkan Oğuz, Türkiye’de basın özgürlüğünün sıkıntı içinde olduğunun altını çizerken, yerel medyanın önemini, şu sözlerle anlattı:

“Basın emekçileri ne yapacaklarını bilemiyor. Hükümete yakın olan havuz medyası var, bunlar zaten Memleket Partisi ile ilgili haberleri göstermiyorlar. Muhalefetin birkaç televizyon kanalı var, kendi kaynaklarıyla kurduğu medya organları var. Onlar da bizi tehdit olarak gördüklerinden, kendi koltuklarını bize kaptırma korkusuyla yaşadıkları için, bizimle ilgili haber vermekten çekiniyorlar. Bir tarafta hükümetin havuz medyası işine gelmediği için bizle ilgili haber çıkarmıyor, muhalefetin medyası da bizi tehdit olarak görüyor. İyi ki yerel medya var, sizler sayesinde, icraatlerimizi doğru bir şekilde ilk ağızdan halka lanse ediyoruz. Bilgi çok önemli, doğru bilgi doğru zamanda ulaştırılması çok önemli. Türkiye’nin en önemli sorunu, haber alıp verme özgürlüğünün, basın özgürlüğünün tarafsız bir biçimde, vatandaşlara bilgi verebilmesi. Ülke genelinde bunun hakim kılınması gerekir”

Lozan Kapısı’nda bayrak krizi!

Memleket Partisi İzmir İl Kongresi’ni tanıtım amacıyla, kongreden önceki gün Lozan Kapısı’na asılan Türkiye ve Memleket Partisi bayraklarının, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından toplandığı öne sürülmüştü. Bu tartışmalardan söz eden Başkan Oğuz, partisinin astığı bayrakları pazar günü topladıklarını belirterek, bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla provoke edilmesini eleştirdi. Başkan Oğuz “Biz cuma akşamı bayraklarımızı astık, Cumartesi sabahı gittiğimizde bayraklarımız yerinde yoktu. Yetkililerle görüştüğümüze ‘Kamusal alana bayrak asılamaz’ dediler. Nereye asacağız? Evin salonuna mı? Bu olayların ardından, kongre sabahı tekrar astık, kongre bitimi bayraklarımızı geri topladık. Bu görüntüleri çekerek, sosyal medyada yayınlamaları, çamur atmaktan başka bir şey değildir. Üç haftadır, özür bekliyoruz” sözlerini aktardı.

“İzmir’in hali içler acısı”

İzmir’in son 15 yıldır çok kötü yönetildiğini iddia eden Başkan Oğuz, bu süreç içerisinde artan nüfusa rağmen, alt yapının bu artışı kaldıramadığına dikkat çekti. Başkan Oğuz, Türkiye’nin, özellikle İzmir’in deprem sıkıntısı olduğunu vurgularken, İzmir’de var olan konutların çoğunun depreme dayanıksız olduğunu belirtti. Aynı zamanda, trafikten de şikayet eden Başkan Oğuz, bu problem hakkında hiçbir şey yapılmadığını öne sürerek, “ Perşembe günü Hacılarkırı’ndan Alsancak'a 2 saat 45 dakikada geri dönebildim. Bu bölge son 15 yıldır yeni yapılanan bölgesi. Tarihi 8 bin 500 yıllık bölgesi değil. Az önce otopark bulabilmek için 15 dakika gezdim. 1 km öteye aracımı park ettim. İhtiyaçlar tam anlamıyla düşünülmemiş” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim