Kurultayın Provası İzmir'de yapıldı. 

Kurucu İl Başkanı Cüneyt Oğuz sahneye çıktı. Başkan Oğuz, "04 Eylül 2020 yılında Sivas'tan başlayan ışık Memleket Partisine dönüşmüştü. İzmir'den doğan güneş Memleketin ışığı olacak. Sözü Genel Başkanımız Muharrem İnce'ye veriyorum" dedi. 

"Zor işleri severim"
Genel Başkan Muharrem İnce İzmir'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. 
Türkiye'nin aydınlık ruhlu şehri, boyozun, gevreğin, çiğdemin başkenti İzmir merhaba diyerek sözlerine başlayan başkan İnce, Memleket Partisinin iktidara yürüdüğünü söyledi. Başkan İnce "Zor işleri severim yolumuz doğru yoldur. Türkiye'nin en büyük tarikatı afişçilerdir. Bunların içinde Atatürkçüler var, sağcı var, solcu var, dindar var dinsiz var. CHP, 128 milyar dolar nereye gitti afişini yaptı. Doğru yaptı. Hudut Namustur afişi de öyle o da doğru... İYİ Parti ve CHP doğru yaptı. AK Parti her iki afişide kaldırttı" şeklinde konuştu.


Afişlerin kaldırılmasına tepki!

Başkan İnce, partisinin afişlerinin kaldırılmasına tepki göstererek,"Biz de afiş astık kongremizi duyurmak istedik. Belediye onları kaldırmış. Flamingoların da başkanıyım demiştin ama bu olmadı. Dıştan flamingocu, kazıyınca Tayyip'in eşi çıkıyor. Bu afişler gönüllülerin parasıyla yapıldı Faturayı kendi maaşından bağış yapsın faturayı gönderin başkana ödesin. Hadi başkan beni hatırlamadıysan hatırlatayım  Bir kaç ilçede sıkıntımız var gel bana yardımcı ol demiştin ben ameliyatlı halimle geldim destek oldum sana. Gerçek Atatürkçü ve Cumhuriyetçilerin partisi burada... AK Parti ile yanyana dura dura ona benzemişler." ifadelerini kullandı.

"Bölen değil göreniz" 
Oyların bölünmesi tartışmasına noktayı koyan Başkan İnce, "Bazıları siz bölen misiniz? diye soruyorlar. Bölen değil geleceği göreniz. Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 lira olur demiştim. Oldu. Menemen'de başarılı bir başkan vardı. Bu adamı aday yapmadınız. Neden? Muharrem İnce'ye imza verdi. Başkan tutuklandı. Meclisten AKP çıktı. Çünkü meclis üyeleri genel merkez belirledi. İşte bir bölen örneği" dedi.

"Cumhurbaşkanı olunca" 
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı olduğunda yapacaklarını şöyle sıraladı:

"Türkiye büyük devlettir. Yardım eder ama genç yürüyerek başka bir ülkeyi aşıp, günde 5000 Afgan bizim sınırlarımızdan giremez. İlk iş Esat ile görüşeceğim. Suriyelileri de geri göndereceğiz. Gereken yardımı yapacağız. İkinci işim ise rektör atama yetkimi kullanmayacağım. Mahallemizde muhtar seçiyoruz, belediye başkanını seçiyoruz, milletvekili seçiyoruz, Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Peki üniversitedeki hocalar neden rektörü seçemiyor. Neden bu hocalarla uğraşıyor. Bana camii de fotoğrafın yok diyenlerin acaba Marmara Üniversitesi'nde bir fotoğrafı var mı? 
Bırakın hocalar rektörünü seçsin. Ben bunu yapacağım. 17-24 Aralıkta Fetöcü savcılar vardı da 28 Şubatta  olanlar Fetöcü değil mi? Yazık değil mi 85 yaşındaki generallere... Bağımsız yargı getireceğiz "

"Ne istiyoruz?" 

Partisinin dilek ve temennilerinin, bir an önce terörün bitmesini, tam bağımsız Türkiye'yi hedeflediklerini belirten Başkan İnce, "Terörün her türlüsünü kınayan partiler istiyoruz.. Danışma kurulumda 18 yaşında 20-30 gençte olacak. Engelsiz şehir, israfsız hesap veren bir devlet istiyoruz. Madenlerde yaşam odaları, santrallerde filtre istiyoruz. Başımıza çay atmayan, canlılara beyaz et demeyen Cumhurbaşkanı, kendiliğinden yıkılmayan binalar, bağımsız merkez başkanı, sokaklarında boğulunmayan bir memleket istiyoruz. Kendi kendine yeten bir ülke olmak istiyoruz. Tam bağımsız Türkiye istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Çocuk bezinde KDV istemiyoruz. Emeklilerin maaşını torunlara vermesini istemiyoruz.  Yananlar sadece ağaçlar değildi. Canlarımız yandı. Bunlar beyaz et değil" sözlerini aktardı.

"Kurultaya herkes davetli"
Başkan İnce, 18 Eylül'deki kurultayına herkesi davet ettiğini belirterek, kurultayda yalnızca delegelerin bulunacağını değil tüm halkı kucaklayacaklarının altını çizdi.

Mültecilerle ilgili görüşü
Partinin göçmen politikasına da değinen Başkan İnce, bayram tatillerinde ülkelerine dönen göçmenleri eleştirerek, şu sözleri aktardı:

"Bizim partinin görüşü tek... Başka partilerde bir başkan çıkıyor ben onlarında başkanıyım diyor diğeri 10 kat su faturası ödeteceğim diyor. Bizim görüşümüz tek... Sınırları hemen kapatacağız. 
Bayramda gezmeye giden geri gelemez. Şiddete bulaşırsan kapı dışarı! Herkes kayıt altında olacak. Kaçak olmayacak. Herhangi bir olayda aynı sözü söyleyeceğiz. Atatürk'e karşı laf söyletmem. Terörün her türlüsüne karşıyız. Kadına şiddeti, çocuk istismarını kınarız, ayrımcılık yok. kimin hangi mezhepten olduğu bizi ilgilendirmez." 

"Gençlerle el ele"
24 saat çalışacak enerjiyle dolu olduğunu söyleyen İnce'nin sözleri sık sık "Başkan İnce" tezauratlarıyla kesildi. Gençleri sahneye çağıran başkan İnce, "Hiçbir kongrede bu kadar genç görmedim. Partimiz gençlerin de umudu... Teşekkürler İzmir..." diyerek sözlerini bitirdi. 

Konuşma sonunda 20 dakika ara verildi. Kurucu Başkan Cüneyt Oğuz tek liste ile seçime girdi ve yeniden başkan seçildi.

"Biz onlardan bir olmayacağız"

Kongre öncesi konuşan CHP’den istifa ederek Memeleket Partisi’ne geçen Tahir Şahin, kongrenin Memleket Partisi’nin hızlı ilerleyişinin bir göstergesi olduğunu ifade etti ve şunları söyledi; “Çok kısa süre önce kurulan bir partinin kongresini gerçekleştiriyoruz. Bu kongreden sonra 18 Eylül’de de büyük kurultayı gerçekleştireceğiz. İki aylık bir partinin bunları çok kısa bir zamanda başarması bu partinin ilerde ne kadar çabuk iktidara yürüyeceğini göstermektedir. Ben bu kongrenin böyle değerlendirilesini istiyorum ve öyle görüyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Hızlı çalışmamız lazım. Memleketimizin Memleket Partisi’ne ihtiyacı olduğu bir süreçte çok hızlı çalışan bir ekip anlayışı var. Baktığımız zaman vatandaşlarımız ne iktidardan ne de muhalefetten mutlu. Bakıyorsunuz CHP’de ve AK Parti’de ciddi küskünlükler var. Diğer partilerde de ciddi küskünlükler var. Bizim vizyonumuz belli. Atatürk ilkelerini esas tutan bir anlayışla bu memlekete ve Memleket Partisi’ne hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu kongreyi de bunun başlangıcı olarak değerlendiriyorum” dedi.

Son zamanlarda İzmir siyasetinde dikkat çeken sert üslubu da değerlendiren Şahin, “Memleket Partisi sertleşmeye tamamen karşı. Memleket Partisi siyasete nezaketi getirme anlayışında olan bir çizgiyle gidiyor. Sertleşen kendine sertleşir. Biz onlardan bir olmayacağız” diye konuştu.

Son olarak Menemen’deki duruma ilişkin de bilgi veren Şahin, “Menemen’de her şey iyi gidiyor. Sadece süreci bekliyoruz. Tahminimizden çok daha iyi ve hızlı gittiğini açık bir dille söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim