İzmir gündeminin nabzını tutan son Mühür Tv’de Gün Başlıyor programının konuğu Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz’du. Hayatımıza yerleşen şiddetten, İzmir’in alt yapı sorunlarına, hayat pahalılığından seçim öncesi yeni ittifak arayışına kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulunan Cüneyt Oğuz, ana muhalefet partisi CHP’nin hataları sonucu partisine ilginin sürekli arttığını savundu.
İşte Cüneyt Oğuz’un açıklamalarından öne çıkan detaylar….
ŞİDDETİN KAYNAĞINA İNMEMİZ LAZIM
Ne yazık ki şiddet olaylarını ben de üzülerek izliyorum. Ama bu şiddetin kaynağına inmemiz lazım. Sporda şiddet neden kaynaklanıyor? Hastanede, çarşıda, pazarda, aile içinde şiddet neden yaşanıyor? Türkiye sıkıntılı günler geçiriyor. Türkiye iyi yönetilemiyor. 20 yıldır ülkeyi yönetenler maalesef ülkeyi çıkmaza getirdi. Artık mutfaklarda tencere kaynamıyor. Bunun getirdiği sıkıntıları şiddet olarak görüyoruz. Sığınmacıları görüyorsunuz. Sadece şehrimizin değil Türkiye’nin birçok yerinde huzur kaçırdı. Farklı yaşam tarzına sahip insanlar ülkemize sığındılar. Biz de insani görevimizi yaparak bunları misafir ediyoruz. Ama misafirlik süresi uzadı gibi. Pazar günü İzmir derbisinde yaşananları izledim. 
VALİ KÖŞGER DOĞRUSUNU YAPTI
Öncesinde Altay taraftarı deplasmana gitmeyecek denirken Vali Köşger ‘bu İzmir’e yakışmaz deyip bu kararı değiştirdi. Ben olsan ben de aynı kararı alırdım. Doğru bir karardı. Bireylerin tutarsızlığı toplumlara mal ediliyor. Sadece sporda değil sosyal hayatta a büyük prestij kaybettik. Saha güvenliğini tamamen takımlara bırakırsanız bu risk yaratır. Bu işler daha ciddiyetle ele alınmalı. Koskoca stadda bir kişinin yaptığı koca bir camiaya mal oluyor. Güvenlik zaafiyeti var. 
BİR ARAYA GELİP TARTIŞMALIYIZ
Ben isterdim ki bütün siyasi temsilcilerle bir araya gelelim, ne yapabiliriz, ne yapmalıyız bunları tartışalım. Ama yapamıyoruz. Bizim asgari müşterek tabanı sergilememiz lazım. Siyasetçi olarak bunu yapmamız lazım. 


İZMİR KÖTÜ YÖNETİLİYOR
İzmir kötü yönetiliyor. En temel sorunlardan biri deprem. Deprem sorununu çözmek için STK’larla hükümetin, belediyenin ortak çalışması gerek. Siyasi rant elde etmek için, kaprislerle egolarla bu işe yaklaşmak doğru değildir. TMMOB raporları dikkate alınmalıdır. İzmir’in verdiği vergi çok, aldığı buna karşılık az. Bunu çözmek siyasetçiler olarak bizim görevimiz. Yatırım anlamında son üç yılda pandemi oldu, şu oldu, bu oldu ,daha bir çivi çakılmadı. Buca metrosu ihalesinde bile büyük sıkıntılar yaşandı. 529 milyon TL fazla veren firmaya ihale verildi. Bunu konuşmamız lazım. Körfez inanılmaz kokuyor. Koku Buca’da bile hissediliyor. Belediyenin temel görevi alt yapıdır. Trafik inanılmaz derecede felç. Kentin merkezinde hayat duruyor. Nüfus sürekli artıyor. 
MUSTAFA KEMAL’E DECCAL DİYENLER İÇİN!
 Burası Atatürkçü bir şehir. Sonra kalkıp Mustafa Kemal’e deccal diyenler için panel düzenliyorsunuz. Siyaseti ilkelerimizle yapmak zorundasınız. 
Buca öyle sıkışmış bir bölge ki! Nüfus anlamında en yoğun ilçesi. Buca cezaevi alanı insanların nefes alabileceği bir bölgeye dönüşmeli. Büyükşehir de bizimle aynı noktada bu konuda. Onları da kutluyorum. Siyaset kişisel ikbal için yapılmaz, vatan içini yaşadığımız yerdeki kişiler için yapılır. 
GEÇEN YIL UYARMIŞTIK
İzmir’de gayet iyiyiz. Ana muhalefet partisinin yaptığı hatalar eklenince bize destek de katılım da artıyor. Ayın 16’sinde bir İzmir programı var. Buca’da öğrencilerle, 17’sinde Küçük Menderes’te çiftçilerle buluşacağız. Şimdi ne diyoruz peynirin fiyatı eti geçti. Biz bunları arşivlerde var, geçen yıl söyledik. Uyarımızı yaptık. Rahmetli Süleyman Demirel enflasyon sadece fiyatların artması değildir, aynı zamanda milletin ahlakını bozan en büyük etkenlerden birisidir derdi. Rahmetliyi de huzurlarınızda bir kez daha analım. O günleri bile arar olduk. 
SEÇMEN LİSTELERİNİ MERCEK ALTINA ALDIK
Ülke iyi yönetilemiyor. Ülke üretemiyor. Eğitim sistemi yozlaştı. Sorun sistemin yanlışlığı. Bugün TÜİK’e, ÖSYM’ye kim güveniyor* Bu ülkede en güvenilir kurumun devlet olması gerekir Biz bunu kaybetmişiz. Gelin demokratik yollarla bu hükümeti alaşağı edelim. Bu kadar sorunlar var. Bir sandık ittifakı kuralım. Her seçimde şaibe olmuştur. Bunun önüne geçmek için seçmen listelerini bütün muhalefet partileri mercek altına alıp inceleyelim. Adaletli ve demokratik bir şekilde herkes oy kullansın. Seçmen listeleriyle ilgili çalışmamızda edindiğimiz bilgiler var. Bizim Yargıtay’dan aldığımız seçmen kütüklerine göre hiç kullanmamış seçmen sayısı 3 milyon 719 bin 171 seçmen ilk defa oy kullanacaktı. 18 Haziran’da tahmin edilen seçimde tahminen 4 milyon 900 bin semen ilk defa oy kullanacak. Hatta Kılıçdaroğlu 7,5 milyon yeni seçmen var diyerek hükümetin ekmeğine yağ sürmektedir. 
BÜTÜN MUHALEFET PARTİLERİ BİR ARAYA GELELİM
Bütün muhalefet partileri bir araya gelelim ittifak oluşturalım. Altılı masayla ülkeyi kilitlediler. Çağrı yapıyorum. Bütün muhalefet partileri bir araya gelsin. Bu çağrıyı daha önce de yapmıştık zaten. Buradan sizin aracılığınızla yinelemek istiyorum.

Editör: TE Bilişim